Chris Frauenrath kopt Oranje-wit naar driepunter

De wedstrijd tussen KVC Oranje en FC Hoensbroek was er niet eentje die lang in je geheugen geprent zal blijven. Daarvoor was het voetbal te zeer van middelmatig gehalte en de amusementswaarde te beperkt. Aan het einde was er wel een winnaar, KVC Oranje, dankzij een prachtig kopbaldoelpunt van matchwinnaar Chris Frauenrath. De 1-0 zege van de thuisclub was niet onverdiend, maar een gelijkspel zou, gezien de krachtsverhoudingen, ook niet hebben misstaan.

Zowel KVC Oranje als FC Hoensbroek kende een wisselvallige seizoenstart. In eerste instantie is dan van belang om  op de ranglijst weg te geraken van de onderste plekken. Daar gingen beide teams bij aanvang voor. FC Hoensbroek kwam het best uit de startblokken. Nog voordat er vijf minuten verstreken waren, kreeg Dennie de Vries een dot van een kans. Dicht voor het doel van thuisclubkeeper Lars van der Weide staande schoot hij echter hoog over. Aan de andere kant ging een kopbal van Chris Frauenrath, na een mooi voorzet van Joey Niesters, rakelings naast de linker paal en belandde een mislukte voorzet van Scott Vienerius zelfs op de paal. Kort voor de rust schoot Ritch Vienerius in kansrijke positie over het doel van Jarno Hönen van de bezoekers. Hönen was kort daarvoor ingevallen voor de geblesseerd geraakte Jelle Creusen. Eerder had Lars van der Weide een schot vaan Brian Vroomen van de bezoekers met zijn voeten onschadelijk gemaakt.

In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. Net als in het eerste bedrijf kreeg FC Hoensbroek de eerste kans. Kyan Lubbers schoot na een mooie één-twee met Dennie de Vries op de linker paal. Doelman Lars van der Weide had op dat moment het geluk aan zijn zijde, niet voor het laatst naar zou blijken. KVC Oranje creëerde aan de overzijde weinig. Toch kwam de ploeg van trainer Paul van Putten op voorsprong, na een overigens prachtige aanval. Joey Niesters werd op links de diepte ingestuurd. Hij liet van zijn linker een voorzet vetrekken, in het vakjargon wel als ‘Bananenflanke’ omschreven, gedachtig de voorzetten die HSV-speler Manfred Kaltz een aantal decennia geleden met zijn rechter aan de andere kant van het speelveld, in de lengteas van het veld gezien dan toch, losliet. Wat eenvoudiger geformuleerd: een voorzet op maat. De bal bereikte Chris Frauenrath die met zijn hoofd keihard boven doelman Jarno Hönen en onder de lat raak kopte: 1-0.

FC Hoensbroek moest in de achtervolging en de ploeg van trainer Roger Andre ging er vol voor. Er was echter een probleem: kansen creëren lukt nauwelijks. Toch was de 1-1 er bijna gekomen. Na volkomen onnodig balverlies van KVC Oranje, nota bene bij een kansrijke aanval, één minuut voor het verstrijken van de reguliere speeltijd, ging de blauw-witten uit Hoensbroek er over links vandoor. Invaller Taher Laouaji verscheen oog in oog met Lars van der Weide en ook nu kwam de doelman met de schrik vrij. De inzet van Laouaji belandde op de linker paal.

Zoals gezegd, een gelijkspel zou niet hebben misstaan, maar daar maalde in Bleijerheide na afloop niemand om.

Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno voor meer foto’s klik op deze link.