Waarom makkelijk doen als het moeilijk kan.

Bovenstaande titel geeft in een zin eigenlijk al de wedstrijd van de Schaesberg vrouwen weer. Thuis tegen HRC’14 maakten de vrouwen het zichzelf in de tweede helft onnodig moeilijk. In plaats van de wedstrijd definitief in het slot te gooien en de tegenstander op een ruime nederlaag te trakteren werd het nog billen knijpen tot de laatste seconde. Maar dat het een lastige wedstrijd zou kunnen worden dat tekende zich al een beetje af in de warming up. Die was niet optimaal en goed qua uitvoering. Zegt soms niets en soms zegt het veel.

De eerste 10 minuten bleek dit ook. Veel slordigheden, niet goed staan, en daardoor onnodig veel balverlies.  Maar na die eerste 10 minuten ging het lopen.  De organisatie stond beter en de afspraken werden opgepakt. En meteen was Schaesberg de bovenliggende partij.  Er kwam veel beweging in het spel en op het middenveld kwamen steeds speelsters vrij tussen de linies.. Dit resulteerde in een goed uitgespeelde aanval en de prima mee opgekomen Joy’nae werd vrij gespeeld voor het doel, helaas ging haar schot over het doel. Maar de toon was gezet.

Al was de eindpass vaak nog slordig of niet goed doordacht.  Na wat kleine en ongevaarlijke afstandsschoten was het Maran die in de 16 meter werd neergehaald. Penalty.  Maran zelf schoof de bal binnen. 1-0. Schaesberg drukte nu door en dat resulteerde als snel inde 2-0. Opnieuw was gelegenheidsspits Maran de doelpuntenmaakster.  Zo bereikte men de rust met slechts een 2-0 voorsprong waar de score al hoger had moeten uitvallen. Want ook Wendy kreeg nog een uitstekende mogelijkheid.

HRC’14 moest natuurlijk iets doen wilde men niet zonder punten terug naar huis rijden.  Maar de eerste beste kans na rust was meteen weer voor Schaesberg. Pia kopte een hoekschop over.

Nog steeds had de thuisploeg eigenlijk heel weinig te duchten van de gasten. Maar de concentratie zakte weg. De slordigheden namen toe, de vele loopacties van voor de rust werden niet of veel minder gemaakt. En dus stokte het spel. Binnen 5 minuten leed Schaesberg 4x balverlies in de lengte as.  Gelukkig werd dit niet afgestraft maar het gaf aan de focus minder was. Met nog ongeveer 15 minuten op de klok scoorde de bezoekers uit het niets. Tussen drie speelsters mocht ze uithalen en verdween de bal in de korte hoek.1-2.

Kim had Schaesberg weer op een marge van 2 kunnen zetten maar  haar inzet ging naast. En ook bij de andere mogelijkheden die de ploeg kreeg ontbrak de scherpte. En dus werd het nog spannend tot het einde. We klokken minuut 42 als de eerste uitgespeelde aanval van HRC’14 te noteren valt. Maar de spits komt gelukkig niet tot scoren.  HRC’14 probeert het met veel lange ballen maar het lukt niet. En dus zijn ook deze punten weer voor Schaesberg.

Volgende week zal de uitvoering van het spel weer beter moeten wil Schaesberg deze prachtige seizoenstart een goed vervolg geven.