Mel Angerer schiet RKHBS voorbij Vaesrade

Mel Angerer schiet RKHBS voorbij Vaesrade De thuiswedstrijd tegen Vaesrade begon voorzichtig met twee ploegen die wel de aanval zochten, maar continu voldoende mensen achter de bal hielden om niet in de val van een counter te lopen. Bij RKHBS ontbraken met Steffan Wessche, Yarin Meessen, Thymo Griesenbrock en Toine Diederen meerdere sterkhouders, zoals ook in vorige wedstrijden al het geval was. RKHBS probeerde van achteruit op te bouwen, en van daaruit de spitsen aan het werk te zetten.

Deze gaven echter in de eerste helft niet thuis, waardoor de goalie van Vaesrade maar zelden op de proef werd gesteld. De gasten werden met name over links gevaarlijk, maar de weinige steekjes die de defensie van RKHBS liet vallen werden rechtgezet door goed keeperswerk van Dave Delnoy. Zo gingen beide ploegen met een 0-0 stand aan de thee. In de rust kwam Chendo Kolker in de ploeg voor de licht geblesseerde Collin Keulen. Waar RKHBS vorige week na de rust flitsend uit de startblokken kwam, waren het nu de gasten die de thee beter verwerkt hadden. Een vrije trap vanaf rechts werd scherp voor het doel gebracht. Dave Delnoy plukte de bal boven de hoofden van de aanvallers van Vaesrade weg, maar werd met bal en al in de goal geduwd. Terecht floot de goed leidende scheidsrechter Halmans voor een aanvallende overtreding. Maar de toon was gezet en een feller Vaesrade zocht de openingstreffer. Na een aanval over links werd de bal scherp voor het doel gebracht, en centrale verdediger Tomyen van Lierop kon met een uiterste inspanning de bal over het eigen doel schieten voordat een aanvaller van Vaesrade kon binnentikken. Na ongeveer een kwartier in de tweede helft kwam RKHBS beter in zijn spel.

Eerst werd Bram Bemelmans diep gestuurd en hij kwam maar een teenlengte tekort om de doelman van Vaesrade te verschalken. Even later werd de voor de moegestreden Job Grooten in het veld gekomen Rens Hahnraths aan het werk gezet. Rens speelde Bram Bemelmans aan, die op zijn beurt Mel Angerer vond. De scherpe voorzet van Mel werd maar net gemist door Petter Schings. Vaesrade bleef ook vol op de aanval spelen en kwam goed door over rechts. De bal werd vanaf de achterlijn scherp en laag voor de goal gebracht, maar voordat de instormende aanvallers van Vaesrade de voet tegen de bal konden zetten dook Dave Delnoy met gevaar voor eigen leden op het leer. Aan de andere kant kreeg RKHBS steeds meer ruimte. Eerst kon de doelman van Vaesrade nog redding brengen na een kopbal van Mel Angerer uit een vrije trap van Rens Hahnraths, maar even later was het raak. Rens zette Bram Bemelmans aan het werk op links.

Bram maakte een actie en zette de bal scherp voor het doel waar Mel Angerer opdook en beheerst met de binnenkant van de voet de bal met een volley tegen het net schoot: 1-0. Een paar minuten later werd Mel Angerer diep gestuurd over links. Hij passeerde een tegenstander, ging de 16 meter in en kwam hier ondanks een flinke tackle toch tot een schot dat de keeper onschadelijk leek te maken. De bal viel echter via een boog in de doelmond, en Mel was er als de kippen bij om het leer over de doellijn te werken: 2-0. Na meer dan anderhalf jaar blessureleed en revalidatie is spits Mel Angerer weer volledig terug van weggeweest en gaf hij op deze manier zijn visitekaartje af. Vaesrade drong nog stevig aan in de laatste minuten maar de verdediging van RKHBS gaf heel weinig weg en waar nodig stond Dave Delnoy op zijn post en hield zijn doel schoon. Zo won RKHBS al voor de 5de keer dit seizoen, en gaat de ploeg van Mike Bisschops volgende week op bezoek bij de veel scorende medekoploper Eijkenderveld. Succes mannen!