Hoofdmenu

10 november is het de Dag van de Mantelzorg.

Overal in het land vind je onzichtbare helden, jong en oud, van het kleinste dorp tot de grootste stad, er zijn er bijna 5 miljoen. Wat mantelzorgers doen is niet vanzelfsprekend, het is bijzonder en verdient waardering. Daarom zetten we in de week van 10 november mantelzorgers in de schijnwerpers: want hun zorg mag gezien worden. In heel het land zijn in deze week activiteiten, speciaal voor mantelzorgers.
De afgelopen anderhalf jaar heeft Corona ons in zijn greep gehouden en doet dat nog steeds. Gelukkig kan er wel weer wat meer maar enkele maatregelen, zoals de corona-check, zijn nog van kracht. Ook op onze mantelzorgers is er veel afgekomen de afgelopen tijd. De druk was hoog, de onzekerheid groot.
Team Steunpunt voor Mantelzorgers Parkstad en de gemeenten van Parkstad willen alle mantelzorgers ontzettend bedanken voor alles wat zij gedaan hebben voor de ander en nog steeds doen. In samenwerking met de gemeenten Heerlen, Kerkrade, Brunssum, Landgraaf, Voerendaal en Simpelveld wordt er een televisie-uitzending verzorgd. Het bedanken en in het zonnetje zetten van de mantelzorgers zal centraal staan.
De uitzending is bedoeld voor alle mantelzorgers in Parkstad en komt tot stand met medewerking van veel bekende artiesten uit Limburg zoals Jack Vinders, Enzo Kok, Emma Kok, Sophie Kok, Rob Mennen, Floor Bosman, en Swing a Dilla.
De uitzending vindt plaats vanaf vandaag, 8 november, op RTV Parkstad. RTV Parkstad is te bekijken via Ziggo kanaal 43 of via de livestream op internet: www.rtvparkstad.nl.

Kijk voor meer informatie op www.mantelzorgparkstad.nl

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno« (Vorig nieuwsbericht)