FORTUNA SITTARD KAN NIET VOOR STUNT ZORGEN TEGEN PSV

Zondagmiddag wist PSV met 4-1 te winnen van Fortuna Sittard. Na een 1-0 voorsprong bij rust bouwden de gasten de score in de tweede helft uit. Het enige doelpunt van Fortuna kwam op naam van PSV-verdediger Andre Ramalho, hij werkt een inzet van Tijjani Noslin in zijn eigen doel.

 

Nigel Lonwijk maakte bij Fortuna Sittard zijn debuut als basisspeler. Een bijzonder moment voor de geboren Brabander, die bijna de volledige jeugdopleiding van de Eindhovenaren doorliep alvorens hij naar Engeland vertrok. Samen met Martin Angha vormde hij in verdedigend opzicht het centrale duo, Ivo Pinto verhuisde naar de rechtsback positie.

Vóór rust gebeurde er weinig voor beide doelen. In het openingskwartier was Carlos Vinicius dicht bij een treffer op aangeven van Philipp Max. De spits van PSV schoot echter net naast. Lange tijd hielden beide teams elkaar in evenwicht, acht minuten vóór rust kwamen de gasten toch op voorsprong. Ritsu Doan, al snel in het veld gekomen voor de geblesseerd geraakte Jordan Teze, zette op het middenveld een aanval op. Hij bediende de naar rechts uitgeweken Eran Zahavi, deze gaf  een voorzet op maat aan Doan die inmiddels in het strafschopgebied was opgedoken. Van dichtbij had de middenvelder geen moeite om te scoren: 0-1.

Op slag van rust volgde de eerste grote kans voor de thuisclub. Een lange bal van Tesfaldet Tekie kwam via Zian Flemming voor de voeten van Deroy Duarte. De middenvelder haalde van zo’n 16 meter uit, via een PSV-verdediger verdween de bal echter naast het doel.

Direct na rust toonde Fortuna Sittard meer aanvallende ambities. Ben Rienstra en Mats Seuntjen waren gevaarlijk, vooral het schot van Seuntjens had een beter lot verdiend. Negen minuten na rust verdubbelde PSV echter haar voorsprong. Na een lange bal van Andre Ramalho verscheen invaller Bruma vrij voor doelman Yanick van Osch. De aanvaller bleef koelbloedig: 0-2.

Fortuna Sittard bleef energie in de wedstrijd steken en verscheen regelmatig met veel spelers in het strafschopgebied van PSV. Daardoor ontstond natuurlijk ook ruimte aan de andere kant. Na ruim 70 minuten onderschepte Ibrahim Sangaré de bal en zette een snelle tegenaanval op. Via Marco van Ginkel was het uiteindelijk Sangaré zelf die het derde doelpunt van de gasten scoorde.

Een kwartier voor tijd deed Fortuna Sittard iets terug. Seuntjens bediende op schitterende wijze Tijjani Noslin, deze omspeelde PSV doelman Joël Drommel. Via de paal en het been van Ramalho verdween de bal in het doel: 1-3. Tien minuten vóór tijd had Noslin de kans om voor een spannende slotfase te zorgen, in kansrijke positie mikte hij echter precies op Drommel. Het slotakkoord was echter opnieuw voor PSV, Vinicius bediende Bruma die met een beheerste uithaal zijn tweede treffer van de middag scoorde: 1-4.

Communicatie fortuna Sittard en ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie