Na een mooie overwinning vorige week uit bij UOW ’02 stond vandaag de thuiswedstrijd tegen RKTSV op de kalender. Gelukkig mochten we met dit heerlijke weer wel aantreden want 4 andere wedstrijden in de klasse waren coronagerelateerd afgelast. Het hoofdveld had flink te lijden gehad door het herfstweer en was erg hobbelig en vettig. Dit belemmerde in de openingsfase enigszins het snelle combinatiespel, maar we kwamen wel op voorsprong: nadat Alain Crutzen op de achterlijn omver was gelopen, trok Kjell Kleijkers de vrije trap strak en laag voor de goal waarna Michel van Dinther bij de eerste paal kon binnentikken voor de 1-0. Hierna raakte Kjell minder positief betrokken in de partij.
In een onschuldig duel kwam hij ongelukkig terecht en met een ogenschijnlijk zware knieblessure moest hij van het veld. De komende dagen is het even afwachten wat hij precies heeft, maar het ziet er helaas niet goed uit. De uitvalbeurt van Kjell betekende na lange tijd door een schorsing weer minuten in een competitiewedstrijd voor Ron Starmans. Hij liet er geen gras over groeien en prikte direct raak. Jesper Senden zette goed druk en veroverde de bal om hem even later terug te krijgen. De bal leek hem van de voet te springen maar hij kreeg hem bij Ron, die rustig zijn man uitkapte en raak schoot, 2-0. Even later zette Ron Starmans  samen met Jim Mijnes goed druk en kon Ron Starmans  rustig breedleggen op Michel die de 3-0 voor het intikken kreeg. Na de pauze werd de tegenstander steeds slordiger en vermoeider en kwam er nog wat meer ruimte.
Ron Starmans  kon daardoor lekker verder gaan met scoren en voorgeven. Bij de 4-0 legde hij een corner panklaar op de kop van Kai Ruitenbeek die goed raak knikte. De 5-0 was een goede aanval over rechts met een voorzet van Jeroen Klinkenberg welke door Ron kon worden ingetikt. Bij de 6-0 lepelde de nestor van het team fraai de bal over de defensie en gunde Michel zo zijn 3e van de middag: 6-0. Na zijn 3e assist scoorde Ron uiteindelijk zelf ook nog een hattrick waarbij de rollen waren omgedraaid en Michel voorgaf en Ron met de knie binnentikte. Meer bleef de gasten bespaard. Zo gingen een snelle vrije trap van Luc Loozen, een kopbal van Daan Linssen en een poging van Jesper niet erin. Een mooie overwinning en de koppositie overgenomen, maar een zeer zure nasmaak met de blessure van Kjell. Hopen dat het meevalt.
Dinsdag om 20 uur thuis de inhaalwedstrijd tegen Kakertse Boys.
Door Michel van Dinther en Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carrenovoor meer foto’s klik op deze link.

Geef een reactie