Strijdende Schaesberg vrouwen1 komen net tekort.

Beerse boys uit is een vervelende wedstrijd. Een wetenschap die vooraf al bekend is. Ze spelen fysiek, met veel duels, echter men weet ook dat men over het randje kan gaan omdat de thuis scheidsrechter hun hierin niet zal terugfluiten. En dat geeft de thuisploeg een extra steun in de rug, een steun die de bezoekende ploeg zeker niet zal krijgen.

Iets dat in deze wedstrijd al in de 20e minuut duidelijk werd toen Pia doelbewust hard werd neergehaald.  Zonder consequenties voor de dame van de thuisploeg. Maar helaas wel met een flinke blessure voor Pia die de wedstrijd moest verlaten.

Schaesberg was al gehinderd door blessures en was dus al niet oksel fris naar Brabant vertrokken.  Deze vroege wissel kwam dus niet goed uit. En dat terwijl de Schaesbergse ploeg  een droomstart had. Na 53 seconde lag de bal al in het net. Een prachtige voorzet van Wendy werd door Melanie bij de tweede paal binnen geknikt. 0-1.

Daarna ontspon zich een wedstrijd van redelijke gelijkwaardige ploegen waarbij Beerse Boys de licht bovenliggende partij was. De thuisploeg speelde met veel druk en erg fysiek en daar had Schaesberg moeite mee. Vooral om de bal langer in bezit lukte niet.

Toch kreeg Schaesberg de kans op de 0-2 maar dit keer kon de keepster in de 1:1 met Melanie redding brengen. En niet viel later viel een klutsbal net aan de verkeerde kant van de paal anders was het alsnog 0-2 geweest.

Halverwege de eerste helft viel dan toch de 1-1.  Schaesberg kreeg de bal niet weg en de speelster van de thuisploeg kapte zich knap vrij en schoot raak. Een groot compliment aan de ploeg is wel op zijn plaats. De ploeg liet zien mentaal gegroeid te zijn. Want men hield zich bij zijn taak, bleef voetballen en liet zich niet door de thuisploeg en zeker niet door de scheidsrechter uit het spel halen. Iets wat makkelijk had gekund.

Na rust kwam Schaesberg minder in het spel voor qua voetballen. Nog meer inzet en strijd werd er gevraagd. En die kwam er. Een serie vrij trappen rond het bezoekende 16m gebied luidde een fase is waarin alles verkeerd en tegen viel voor Schaesberg. Maar Schaesberg hield stand. Halverwege de tweede helft leek Beerse Boys op voorsprong te komen. Echter in de 1:1 was de Schaesbergse goalie Yaelle het sterkst. Zo bleef het 1-1. In de spaarzame counters was Schaesberg wel gevaarlijk zo werd een bal van Melanie van de lijn gehaald.

Als je zo hard werkt en de tegenstander komt er niet doorheen, hoe jammer en balen is het dan dat een eigen doelpunt de wedstrijd beslist. De verdedigster kwam goed voor haar tegenstander en greep in maar de bal raakte ze verkeerd en tergend langzaam rolde de bal over de lijn. 2-1. Met nog een kleine 15 minuten op de klok probeerde Schaesberg nog de bakens te verzetten.  Maus kwam in het doel en Yaelle ging samen met Maran en Melanie in de spits spelen. Jess kreeg de opdracht om alles diep te spelen.

Het leverde enkele kleine kansjes op maar niet het gehoopte en verdiende resultaat de gelijkmaker. De competitie is nog lang en we weten waar we aan moeten werken en wat we goed kunnen. En tegen een tegenvaller kunnen we altijd aanlopen.