Vanaf het eerste fluitsignaal liet de thuisploeg zijn bedoelingen zien, namelijk vandaag de punten in Malberg houden. Met snelle aanvallen werd het doel van keeper Bas de Vreede onder druk gezet. Na een kwartier spelen leverde een overtreding in de zestien van de gasten een strafschop op. Deze werd in eerste instantie benut, maar moest vanwege te vroeg inlopen opnieuw genomen worden. Nu knalde de bal tegen de paal en de rebound leverde niets op.

Op het half uur kwam de 1-0 tot grote verbazing van alle WDZ spelers en het publiek langs de lijn. De bal ging overduidelijk over de zijlijn, maar toen de grensrechter zijn ploeg het voordeel niet wenste te ontnemen, pakte aanvaller Jason Gijsen van Maastricht-W dit cadeautje dankbaar uit.

Twee minuten later kwam de eerste grote kans voor WDZ, maar de bal van Yannick Frijns landde op de bovenkant van de lat. Kort voor het rustsignaal kwam de 2-0. Een strakke voorzet werd door Camille Hul onberispelijk tegen de touwen gekopt.

De ploeg uit Bocholtz zette in de tweede helft alles op de aanval, maar moest zeer op zijn hoede blijven voor de snelle counters van de Maastrichtenaren. Pas enkele minuten voor het eindsignaal lukte de aansluitingstreffer door een strak ingeschoten strafschop van Jop Bleijlevens, die kort tevoren nog een regelrechte aanslag op zijn enkel had moeten incasseren.

Het daarop volgend alles of niets offensief, zelfs met keeper Bas de Vreede in de frontlinie, mocht niet meer baten.

Tekst en Foto’s Huub Schepers voor meer foto’s klik op deze link.