Dames 1 van HC Nova wint thuis wedstrijd van Sint-Oedenrod

Na twee zondagen geen wedstrijd mochten we eindelijk weer om de punten spelen op ons eigen veld. De tegenstander van gisteren was Sint Oedenrode; de koploper die een wedstrijd meer gespeeld had dan wij. We hadden een goede trainingsweek achter de rug en hadden er allemaal heel veel zin in! Hier en daar waren er wat zenuwen, maar waren heel gemotiveerd om de punten gisteren in Heerlen te houden.

Nadat onze mini’s een mooi doelpunt maakten was de beurt aan ons. We begonnen fel aan het eerste kwart en zetten veel druk op de verdediging van Sint Oedenrode. Dit resulteerde al snel in een aantal kansen voor ons, die er helaas niet in gingen. Na het eerste kwart spraken we elkaar toe dat het erg goed ging en dat het doelpunt wel zou vallen als we zo door bleven hockeyen. In het tweede kwart gingen we wat slimmer om met de kansen die we kregen en versierden een aantal corners. Uit een van deze corners wist Yanou met een hard schot de 1-0 tegen de plank te slaan! De voorsprong maakte ons nog wat feller en we bleven hoog druk zetten. Oedenrode hockeyde hier moeilijk onderuit en wij waren vaak in hun cirkel. Zij hadden nog een kansje tijdens het tweede kwart, maar Fabiënne stond goed op te letten en hield haar doel schoon.

Tijdens de rust vertelde de trainer Grant ons dat we sterk stonden te spelen maar dat minimaal een extra doelpunt toch wel wat fijner zou zijn. We begonnen het derde kwart wederom met hoge druk maar merkten al snel dat Oedenrode niet terug naar huis wilde zonder punten: het spel werd wat fysieker en chaotischer. Toch wisten we ze uit onze cirkel te houden en hadden we zelf nog een aantal kansen. In het vierde kwart bleef het spel een stuk onrustiger dan het spel van de eerste twee kwarten, maar we hockeyden nog steeds goed onder de druk van Oedenrode uit. Ze kregen nog een corner in de laatste tien minuten, maar die werd goed verdedigd door onze corner defensie. We wisten onze voorsprong vast te houden tot het einde en hebben de punten dus in Heerlen gehouden! Hierdoor staan we nu eerste! Volgende week zondag mogen we uit naar Goirle (de nummer drie), maar eerst spelen we vrijdag de Silvercup tegen en in Scoop om 20:30!