Vergoeding controle coronatoegangsbewijzen

De gemeente Landgraaf heeft alle Landgraafse horecaondernemers een brief gestuurd. Hierin staat dat zij aanspraak kunnen maken op een vergoeding voor de extra kosten in het kader van controle op coronatoegangsbewijzen, gemaakt vanaf 22 september 2021 tot 31 december 2021.

Het betreft hier verschuldigde kosten van werknemers en arbeidskrachten en materiële kosten die de controle van het toegangsbewijs en identiteitsdocument faciliteren, die niet op een andere manier al zijn of worden vergoed. Deze steunmaatregel geldt voor elke vorm van horeca, ook bijvoorbeeld sportkantines komen in aanmerking.

Wethouder Stijn Kropman (economie): ‘Onze horecaondernemers hebben het al extra zwaar gehad doordat zij in de coronacrisis maanden dicht moesten zijn en niet op volle capaciteit hebben kunnen draaien. Extra personeelskosten om coronatoegangsbewijzen te controleren kunnen zij er dan ook zeker niet bovenop hebben. Deze kunnen ze daarom bij ons declareren.’

Bent u horecaondernemer en heeft u de brief niet ontvangen of wenst u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie