AANTREKKELIJK BEKERDUEL OP SPORTPARK NEERHAGERBOS

Een spannende en aantrekkelijke bekerwedstrijd, waarvan de supporters zeker genoten zouden hebben, maar helaas…ze mochten er niet bij zijn. Gelukkig hoefden ze het niet zonder beelden te stellen, want WDZ TV zorgde voor een live stream van de wedstrijd.

Vanaf het eerste fluitsignaal zochten beide teams de aanval met snel combinatiespel, waarbij door de haast ook wel het een en ander misging. De thuisploeg veroverde een licht veldoverwicht en na 20 minuten kwamen de eerste kansen. Randy Eberhard schoot rakelings over en Jop Bleijlevens kopte net aan de verkeerde kant langs de paal. Marc Schröder loste een vlammend schot richting kruising, maar de keeper redde met een pracht safe. Kort voor rust kopte Stijn Brands over de lat. Op slag van rust redde WDZ keeper Bas de Vreede uitstekend op een keihard schot.

Twee minuten na de thee was het raak. Tommy Gillissen kwam vrij op de zestien meter en haalde verwoestend uit. Tien minuten later stopte Bas de Vreede weer een harde inzet en even later leek Jop Bleijlevens met de tweede treffer WDZ in veilige haven te loodsen. Maar sinds zaterdagavond weten we dat 2-0 geen veilige voorsprong is.

Maar tien minuten voor het eind leek de wedstrijd toch in het slot te gaan. Jop kopte uit een voorzet hard op de lat en de terugspringende bal werd door Yannick Frijns in het lege doel geschoten. Zoals al gezegd, leek in het slot te gaan. Nog geen twee minuten later lag de bal al in het net achter Bas de Vreede. En toen de volgende aanval een strafschop opleverde, die vakkundig verzilverd werd, doemde even het Montenegro scenario op. Maar zover liet Jop Bleijlevens het niet komen. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd pikte hij de laatste man van Bunde de bal af en liet vervolgens de keeper geen enkele kans.

In de volgende ronde om de KNVB beker speelt WDZ op zondag 19 december in Nederweert tegen Merefeldia.

Tekst: Huub Schepers, Foto’s: René Flekken.