Matige 25 minuten in de eerste helft zorgen ervoor dat de beker opnieuw niet naar Schaesberg komt dit seizoen. Weer niet helaas, en het was misschien niet nodig geweest. Ja, er ontbraken te veel belangrijke speelsters door knieblessures. Een gemis dat in het spel zeker voelbaar en zichtbaar was. Toch had Rood wit het in de eerste 20 minuten lastig met Schaesberg want men wist niet wie te pakken. Voortdurende waren er lopende mensen. Schaesberg speelde best goed zonder dat dit kansen opleverde. Maar na zo’n 20 a 25 minuten verdween het goede begin.

Het spel werd slordiger en Schaesberg was overal een stap te laat.  Schaesberg liet het speelveld te groot worden waardoor onderlinge steun vaak niet mogelijk was. In deze fase kwam Rood wit op voorsprong. 0-1 was slordig balverlies dat goed werd uitgespeeld. En bij de 0-2 ging niemand het duel om de tweede bal aan waardoor een speelsters zomaar vrij kwam op een meter of 20 van het doel.

Haar schoot vloog hard binnen.  Een zondagsschot. Het was in deze fase aan uitstekend keeperswerk van Yaelle te danken dan de achterstond niet nog voor de rust onoverbrugbaar werd. Na rust kwam Schaesberg beter voor de dag. Speelveld werd kleiner gemaakt en Rood wit kon niet meer doen wat het wilde. (maar ze hoefde ook niet).

Maar het duurde toch nog lang voordat de eerste kansen kwamen. Stephanie kopt hard op de lat, Wendy haar prima actie werd niet beloond met een doelpunt, de bal ging net over. Melanie ging alleen op de keepster af maar schoof de bal niet laag in het doel maar schoot half hoog waardoor de keepster makkelijke kon redden. Een goede voorzet kon bij de tweede paal net niet worden binnen gekopt. Maar door deze kansen en risico’s die genomen moesten worden kreeg Rood wit kansen op de counter. Echter Jess en Yaelle waren baas in de achterhoede en voorkwamen erger.

Ondanks deze slechte wedstrijd had de thuisploeg toch nog de kansen om het om te draaien. Dit lukte echter niet. Helaas geen beker dit seizoen voor dit team.  Nu alle aandacht op de competitie.