Kindermishandeling is een complex en hardnekkig probleem. Zo groeit circa 3 procent van alle kinderen op in onveilige gezinssituaties. Samen hebben we een belangrijke verantwoordelijkheid om de veiligheid van deze kinderen te vergroten.

In de Week tegen Kindermishandeling wordt niet alleen aandacht gevraagd voor de aard en omvang van het probleem, maar vooral ook voor wat we kunnen doen om de aanpak van kindermishandeling te versterken, door te leren van ervaringsverhalen van professionals, ouders en kinderen. Zodat steeds meer kinderen veilig, gezond en kansrijk kunnen opgroeien.

Zorgen over een kind?. Iedereen kan als hij zich zorgen maakt over een kind (anoniem) advies vragen en melden bij Veilig Thuis (0800-2000, gratis en 24/7 bereikbaar). Kinderen en jongeren kunnen ook om raad vragen bij de Kindertelefoon (0800-0432 en via de chat, elke dag van 11.00 tot 21.00 uur).

Wil je meer informatie? Ga dan naar website van Week tegen Kindermishandeling.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie