Hoofdmenu

RODA JC GEEFT ZEGE LAAT UIT HANDEN TEGEN JONG AZ

Roda JC Kerkrade is er in de eerste thuiswedstrijd zonder publiek sinds lange tijd niet in geslaagd om te winnen. Door een late gelijkmaker van Jelle Duin eindigde de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel.
In de eerste wedstrijd zonder publiekv leken beide ploegen te moeten wennen aan de omstandigheden. De eerste dreiging kwam van de thuisclub. Een pass van Amir Absalem over de verdediging was net te hard voor Dylan Vente. Vier minuten later was er een enorme kans voor Bryan Limbombe. Patrick Pflücke speelde de vleugelspeler vrij, maar de rechtspoot schoot de bal keihard op de vuisten van doelman Sem Westerveld. Uiteindelijk was de eerste goede poging aan de andere kant wel raak. Yusuf Barasi kreeg de tijd om de bal in het strafschopgebied goed te leggen en hard binnen te schieten. Lang keek de ploeg van Jurgen Streppel niet tegen de 0-1 achterstand aan. Vente stuurde Xian Emmers diep en de middenvelder maakte zich los van zijn verdediger, hield het overzicht en speelde Bryan Limbombe vrij. De vleugelspeler schoot vervolgens de gelijkmaker in het praktisch lege doel. Nog geen minuut later kreeg de buitenspeler meteen de kans om zijn tweede te maken, maar zijn poging werd gepakt door doelman Westerveld.
Roda JC, dat sterker werd na de gelijkmaker, drong opnieuw aan. Nu gaf Bouchouari een sterke pass op Pflücke. De linkspoot gaf meteen voor, maar zijn pass was te scherp voor Vente en te kort voor Limbombe. Aan de andere kant liet Jong AZ zich zien via Mohamed Taabouni. Zijn schot van buiten het strafschopgebied was, in twee keer, voor Rody de Boer. Een kleine tien minuten waren er aan beide kanten geen grote kansen totdat Roda JC snel wist te counteren. Robert Klaasen stak Emmers weg en de middenvelder wist met een voorzet de vrijstaande Vente te bereiken bij de tweede paal. Het schot van de spits werd helaas geblokt. De beste kans voor de bezoekers kwam drie minuten voor rust. Absalem gleed weg waardoor Richard Sedlacek alle tijd kreeg voor een voorzet. De rechtsback kreeg de bal bij Jelle Duin en de spits schoot hard op doel. De Boer redde echter heel knap en tikte de bal over het doel. Kort voor rust kreeg de thuisclub nog een grote kans om op voorsprong te komen. Bouchouari hield de bal knap binnen en passeerde zijn directe tegenstander. Zijn voorzet ging aan bijna iedereen voorbij, maar bij de tweede paal hield Emmers de bal alsnog binnen. vervolgens wist hij helaas geen teamgenoot te bereiken die de bal kon inschieten.

Na rust was het eerste gevaar van de uitclub. Na een vlotte aanval kon Taabouni uithalen. Zijn poging zorgde niet voor problemen bij De Boer. Meteen daarna kon Dylan Vente op aangeven van Patrick Pflücke alleen op doelman Westerveld af. De spits kreeg de bal echter niet langs de keeper van Jong AZ. Aan de andere kant hielp doelpuntenmaker Barasi een grote kans om zeep. Na een klein uur spelen counterde de thuisploeg opnieuw gevaarlijk. Een lange bal is te halen voor Vente, die teruglegt op Pflücke. De Duitser probeert het van afstand, maar Westerveld weet de poging nog naast te tikken. Uit de corner die volgde leek Richard Jensen de 2-1 binnen te koppen. Zijn kopbal ging echter net voorlangs.In de 66e minuut van de wedstrijd kreeg de thuisclub een cadeautje. Sem Westerveld speelde de bal zo in de voeten van Vente. De spits nam aan en schoot de bal keurig, buiten het bereik van de doelman, in het doel. Met nog een klein kwartier te spelen liet de thuisclub zich nog eens zien. Via Vente en Pflücke werd het gevaarlijk. De linkspoot probeerde het van buiten het strafschop gebied, maar het schot was geen probleem voor Westerveld. Met nog iets minder dan tien minuten te spelen wist Pflücke, met een mooie pass buitenkant voet, Vente alleen op de doelman af te sturen. Helaas slaagde de spits er niet in om de wedstrijd in het slot te gooien. Niet veel later scoort Jelle Duin aan de andere kant wel en staat het weer gelijk waardoor Roda JC twee punten laat liggen.
Communicatie Roda JC en Foto´s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno