De mannen van HC Nova verslaan de koploper uit Uden in eigen huis

Vorige week had de koploper al punten laten liggen in Venlo en heeft Nova de uitwedstrijd tegen Orange-Rood op karakter gewonnen. Vandaag moest er gewonnen worden om zicht te houden op de titel. Nadat we 0-2 hebben achter gestaan konden we de overwinnen voor de poorten van de Hel wegslepen 3-2 Nova.

 In een nerveus begin van beide kanten had Nova de eerste kans maar de scheids had gefloten, weg voordeel uit de strafcorner wisten ze niet te scoren. We wisten dat Uden makkelijk scoort en dus ook tegen ons. Vrij snel kwamen ze in onze cirkel en dwongen een strafcorner af die de wisten te verzilveren.

Bij de eerst volgende poging wist Mathijs nog te keren maar verloor daarbij een stuk uitrusting Uden maakte hier dankbaar gebruik van en tikte de 0-2 binnen. Nova heeft gevochten tot het laatste kwart, verscheidende doelpogingen werden door de geweldige keeper van Uden steeds gekeerd, gepakt of van de lijn gehaald. De donder speech van Coach Gabby in de rust moest ervoor zorgen dat er meer focus kwam te liggen op de verzorging van het spel geen wilde slagen naar voren maar verleggen en opbouwen.

Het full-press spel van Nova moest toch een keer vruchten gaan afwerpen halverwege het laatste kwart tikte Jules fraai de 1-2 binnen, onhoudbaar voor de uitstekende keeper. Bij de volgende aanval was het ‘Shoot’ met een strafbal tot gevolg deze variant werd op aangeven van Maurits door Thijmen in geschoten 2-2. Nova was weer terug en met nog maar enkele minuten te spelen.

Nu kreeg Uden weer een strafcorner waaruit ze niet wisten te scoren. De keeper van Uden wist nog twee keer de bal te keren, ook nog schoten we de bal 5cm naast de goal. Een nieuwe strafcorner Nova en omdat die eerder zo goed ging speelde Maurits de bal weer naar Thijmen Deze ging erin 2 min voor het einde. Nova heeft het kampioenschap nu in eigen hand. Volgende Week Venlo uit.

 Tekst en Foto’s Edwin Rutten/HC Nova 

Geef een reactie