RKHBS speelt gelijk in Landgraaf tegen UOW ‘02

Het was een vreemde gewaarwording dat bij de uitwedstrijd tegen UOW ’02 geen toeschouwers aanwezig mochten zijn. Deze hebben een spannende maar zeker geen goede wedstrijd gemist, waarbij deze middag RKHBS geen stootkracht toonde om vaak gevaarlijk te worden, en de thuisploeg het vizier niet op scherp had bij de kansen die het geboden kreeg. In het begin van de wedstrijd leken de ploegen aan elkaar gewaagd, maar hoe langer de eerste helft duurde hoe meer de thuisploeg de aanval zocht en ook gevaarlijk opdook voor doelman Dave Delnoij.
Na een kwartier spelen kon de eerste goede aanval van de thuisploeg over rechts genoteerd worden, waarbij de bal werd teruggetrokken in het 16 meter gebied, en het daar op volgende schot met een uiterste inspanning geblokt kon worden door de verdediging van RKHBS. Bij weer een aanval over rechts, een paar minuten later, moest keeper Dave Delnoij een schot van dichtbij loslaten met een corner tot gevolg die niets opleverde. Na een klein half uur ontweken de aanvallers van UOW een buitenspelsituatie, en kon de bal vanaf rechts voorgezet en vervolgens ingekopt worden.
Doelman Dave Delnoij leek nu geslagen, maar de bal landde op de paal en de rebound werd vakkundig geblokt door centrale verdediger Koy Vinken. RKHBS stond in deze periode van de wedstrijd behoorlijk onder druk en kon hier niet meer onderuit voetballen, laat staan gevaarlijk worden. In de 35ste minuut nam de thuisploeg heel snel een vrije trap op het middenveld richting linksbuiten. Deze nam de bal volley, maar keeper Dave Delnoij tikte het leer fraai uit de kruising. Nog voor de rust greep de coach van RKHBS in en wisselde verdediger Jeffrey Sloote voor Rens Hahnraths om zo meer richting het doel van de tegenstander te kunnen gaan spelen. Na rust wierp dit zijn vruchten af en dook de ploeg van de Heerlerbaan meermaals gevaarlijk op voor het doel van UOW ’02.
De eerste aanval was echter voor de thuisploeg die hard om een penalty schreeuwden na een buiteling van een van hun aanvallers. De goed leidende scheidsrechter ging hier echter niet in mee en liet doorspelen. Daarna was het de beurt aan RKHBS, maar inzetten van Thymo Griesenbrock, Mel Angerer en Bram Bemelmans misten precisie. Toch leek RKHBS op voorsprong te komen via Rens Hahnraths die een goede aanval op waarde schatte en de bal fraai langs de doelman schoof. De goal werd echter helaas afgekeurd vanwege vermeend buitenspel.
Slordig uitverdedigen van RKHBS leidde er hierna toe dat de thuisploeg een aantal levensgrote kansen kreeg, maar zelfs vrij voor de doelman van RKHBS wisten de voorwaartsen van de thuisploeg het net niet te vinden. Jacco Quaedvlieg kwam nog in de ploeg voor Bram Bemelmans, en Chendo Kolker voor Petter Schings, maar zij konden ook geen verandering meer brengen in de score waarmee de wedstrijd begonnen was: 0-0. Komende dinsdag staat de uitwedstrijd tegen Eikenderveld op het programma, ook weer zonder publiek.