SV Abdissenbosch  pakt alsnog de overwinning.

Zondag speelde SV Abdissenbosch , weer zonder publiek,  tegen den nummer laatst, IBC’03 uit Maastricht.  Onderschatting lag dan ook op de loer.

Ondanks  diverse waarschuwingen en de mogelijkheid om koploper te worden in deze klasse, begon Sv Abdissenbosch niet overtuigend en gemakzuchtig aan de wedstrijd. Vele slordigheden en het ontbreken van  combinatievoetbal , dat in eerdere wedstrijden wel herhaaldelijk op de mat werd gelegd, zorgden ervoor dat IBC03 lekker mee voetbalde en zelfs de beste kansen kreeg.  Dit leidde al vroeg in de wedstrijd tot een prachtig doelpunt van IBC03 waarbij vanaf 30 meter  de  keeper volledig werd verrast. Na dit doelpunt bleef Abdissenbosch het gezapige voetbal spelen en mocht het van geluk spreken dat IBC zichzelf niet beloonde met een 2e doelpunt. Uit een van de weinige aanvallen scoorde Noah van Horssen , na samenspel met Jarno Michorius  toch de gelijkmaker, waardoor de rust met een stand van 1-1 bereikt werd.

In de 2e helft startte Abdissenbosch met goede voornemens iets aggresiever aan de wedstrijd , Dit leidde meteen tot  een grote mogelijkheid, die niet benut werd.

IBC03 rechtte echter snel de rug en scoorde na slordig uitverdedigen de 1-2. Opnieuw  een tegenvaller voor Abdissenbosch, dat naarmate de tijd verstreek  ongeduldig werd en trachtte op een gehaaste manier een doelpunt  te forceren. Daarnaast voorkwam  goede keeperswerk een snelle gelijkmaker.

Uiteindelijk lukt het Dylan Luit in de 76e minuut om toch de 2-2 te scoren. Dit bracht meer geloof in een goed resultaat bij de thuisclub , maar leidde ook tot een domper bij IBC03, die de hoop op een onverwachte overwinning  plotsklaps zagen verdampen. In een tijdspanne  van 3 minuten scoorde Abdissenbosch nog 2 maal ( doelpunten van Milan de Pree en Noah van Horssen), waarna met een gerust gevoel de wedstrijd kon worden uitgespeeld. Zo bleven, ondanks  matig spel de 3 punten toch in Abdissenbosch.

Volgende week dient men de koppositie te verdedigen bij Geulsche Boys.

Door Theo Hörk/sv Abdissenbosch en Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

 

Geef een reactie