Dion Schnei­der waar­ne­mend bur­ge­mees­ter in Sim­pel­veld

2

 

 

Gouverneur Remkes heeft de heer Dion Schneider aangesteld als waarnemend burgemeester van de gemeente Simpelveld. De heer Schneider heeft gisteren met de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Simpelveld kennis gemaakt en is daarna door de gouverneur beëdigd. De benoeming gaat op maandag 29 november aanstaande formeel in.

De heer Schneider zal het burgemeestersambt uitoefenen tot aan de komst van een nieuwe door de Kroon benoemde burgemeester van Simpelveld. De benoemingsprocedure voor een nieuwe burgemeester zal na de gemeenteraadsverkiezingen en coalitie-/collegevorming worden opgestart. Naar verwachting kan de nieuwe door de Kroon benoemde burgemeester van Simpelveld uiterlijk in de eerste maanden van 2023 zijn of haar werkzaamheden starten. Gouverneur Remkes verwacht dat de waarnemend burgemeester het goed functioneren van het openbaar bestuur in Simpelveld verder zal ondersteunen.

Carrière. De heer Schneider is momenteel wethouder in de gemeente Kerkrade, met sinds 2018 de portefeuille Economische Zaken, Euregionale Arbeidsmarkt, Verkeer en Vervoer, Duurzaamheid en Milieu, Afval en Reiniging. In de periode vanaf 2013 was hij eveneens wethouder in deze gemeente. In de jaren daarvoor was de heer Schneider onder meer werkzaam als financieel specialist en zelfstandig ondernemer.

Voorafgaand aan de aanstelling van de waarnemend burgemeester heeft de gouverneur met de fractievoorzitters in de gemeenteraad van Simpelveld gesproken. De aanstelling van de heer Schneider is een direct gevolg van de benoeming van de huidige burgemeester, de heer mr. R. (Richard) de Boer, tot burgemeester van Landgraaf met ingang van vandaag, 23 november 2021.

De Gouverneur heeft de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties vooraf geïnformeerd over de aanstelling van de heer Schneider tot waarnemend burgemeester van Simpelveld met ingang van 23 november 2021.

De waarnemend burgemeester van Simpelveld zal regelmatig verslag uitbrengen aan de Gouverneur.

Foto Website gemeente Kerkrade

Geef een reactie