Terechte nederlaag voor Sporting Heerlen in Landgraaf

Doordeweeks trainen op dinsdag- en vrijdagavond zit er voor de 22 heren op het veld vanwege de nieuwe coronamaatregelen niet meer in, maar er mag op zondagmiddag wel nog gevoetbald worden, zolang de wedstrijd maar voor 17:00 is afgelopen.

 Eenrichtingsverkeer in doelpuntloze eerste helft. De thuisploeg was eigenlijk vanaf het begin van de wedstrijd heer en meester op eigen veld. De bal ging veel makkelijker rond, aanvallen waren dreigender en de bal werd d.m.v. goede druk weer snel terug gewonnen. Sporting Heerlen hanteerde alleen maar de lange bal en kwam er mede hierdoor totaal niet aan te pas. VV Schaesberg werd dan na ook na een kleine 20 minuten gevaarlijk via Noah Ngodici. Hij zag zijn schot echter net voorlangs gaan. Grote kansen werden er voor de rest niet meer gecreëerd en dat zorgde voor een 0-0 ruststand.

VV Schaesberg voetbalt zich in tweede helft gemakkelijk naar overwinning. In de tweede helft ging VV Schaesberg vrolijk door waar ze in de eerste helft gebleven waren. Waar het in het eerste bedrijf het net nog niet wist te vinden, duurde het in de tweede helft slechts 5 minuten voordat de 1-0 op het scorebord stond. Na een strakke voorzet via rechts was daar Romano Raets die met een intikker de ban brak. Een kwartier later leek Sporting Heerlen goed weg te komen nadat Jesper Sporken een bal van de doellijn weg haalde, maar slechts een halve minuut later was het na slecht uitverdedigen wel raak.

Wederom een voorzet vanaf de rechterflank werd door Romano Raets d.m.v. een intikker verzilverd, 2-0. De wissels die hierop volgden kwamen voor Sporting Heerlen te laat. De ploeg moest zich nu vooral focussen op de schade beperken. Slechts 10 minuten later werd een vlotte aanval over meerdere schijven afgerond door Imad Haddadi. Hij tekende hiermee voor de 3-0 en dit was tevens de eindstand. Voor Sporting Heerlen was dit een middag om snel te vergeten.

Sporting Heerlen volgende week in eigen huis uit op revanche Mits de wedstrijden i.v.m. alle coronamaatregelen volgende week nog doorgaan, moet Sporting Heerlen zien af te rekenen met het altijd lastige Geusselt Sport in Heerlen. VV Schaesberg speelt volgende week in Eijsden tegen de plaatselijke VV.

Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno  voor meer foto’s klik op deze link.

Geef een reactie