Beide teams begonnen met behoudend voetbal, waarbij de thuisploeg met name met een versterkte defensie speelde. Deze tactiek had namelijk een week geleden tegen de koploper Maastricht-W succes gehad. WDZ kon op het middenveld vrolijk combineren, maar de aanvallers konden geen opening forceren. Op het kwartier kwam enige opwinding. De bezoekers meenden een handsbal in de zestien gezien te hebben, maar de scheidsrechter wuifde weg.

Maar dit bleek wel het sein tot het creëren van meer kansen. De keeper van de thuisploeg haalde een schot van Yannick Frijns uit de hoek. Rond de 30e minuut kopte Jop Bleijlevens op de lat. Vijf minuten later was het raak en kwam de verdiende voorsprong. Roy Brassé kopte een afgemeten vrije trap van Roy Flekken onberispelijk tegen de touwen. Vijf minuten voor rust zorgde Jop Bleijlevens met een schuiver in de lange hoek voor de 0-2 ruststand.

Na rust leek SVME korte tijd wat meer druk te willen zetten, maar de aanvalsdrift verflauwde al snel. Na nog geen tien minuten slalomde Jop Bleijlevens door de verdediging en scoorde beheerst. In de 20e minuut verloor SVME de bal op het middenveld. Jop Bleijlevens pikte op en maakte aan alle twijfel een einde. Tien minuten voor tijd zorgde Yannick Frijns op aangeven van Marc Schröder voor de kers op de taart.

De radioverslaggever van radio 3Heuvelland was lyrisch over het vertoonde spel en noemde de aanvoerder van WDZ een sterke speler.

Door Huub Schepers en Foto’s René Flekken voor meer foto’s klik op deze link.