Afgelopen donderdagavond trad men op het zeer koude en mistige complex van Wittenhorst aan tegen de plaatselijk Rksv voor de kwartfinale van de beker. Door 2 zieken en 2 geblesseerde dames stonden er slechts 13 op papier maar nog altijd ruim voldoende om te kunnen beginnen tegen een ploeg die een klasse hoger speelt.

Hier was zeker de eerste helft weinig van te merken en met bij vlagen goed voetbal werd de thuisploeg teruggedrongen op eigen helft en ging men door een doelpunt van Sanne in de 38e minuut terecht aan de leiding. Vervelend was het geblesseerd uitvallen van Kim B. vlak voor rust en waar in de rust erop gehamerd werd vooral vertrouwen te hebben in eigen kwaliteit en het eigen spel proberen te spelen was het 5 minuten na rust wederom Sanne die met een prachtige goal voor de 0-2 zorgde.

5 minuten later viel Kim F. geblesseerd uit waarna een aantal wisselingen in de ploeg, en het alles of niets spel van de thuisploeg ervoor zorgde dat het spel zeer onrustig werd en men eigenlijk niet meer zelf aan voetballen toekwam. Gevaarlijkste moment van de thuisploeg bleef beperkt tot een fantastische scrimmage in de 16 waarbij de onverzettelijkheid van de ploeg goed naar boven kwam en zij er met velen voor zorgden dat de bal niet eens tot bij keepster Laura kwam. Nadat een aantal mogelijkheden onbenut werden gelaten om de wedstrijd definitief te beslissen en een paar counter mogelijkheden niet zorgvuldig uitgespeeld werden was het 5 minuten voor tijd Wittenhorst dat een vrije trap op 18 meter van het doel kreeg en hiermee de aansluitingstreffer binnenschoot.

Groot was dan ook de schrik toen 3 minuten later nogmaals hetzelfde gebeurde en de bal vanaf precies dezelfde plek als vrije trap op doel geschoten mocht worden. Gelukkig ging de bal nu over het doel en volgde vlak erna het eindsignaal. Resultaat was het behalen van de halve finale van de beker en de daarbij behorende poolparty die in het vooruitzicht was gesteld door Sjef M. bij het behalen hiervan, alvast bedankt hiervoor!

Met een half elftal geblesseerden, maar met hulp van een aantal dames van vrouwen 2 en van de jeugd stond zondagmiddag de uitwedstrijd tegen lhc/uow vr1 op het programma. Waar in de voorbereiding en de beker nog grote overwinningen werden behaald was het onderschatting dat op de loer kon liggen en hier werd dan ook uitvoerig op ingegaan tijdens de wedstrijdbespreking. Eenmaal op het veld was niet te zien dat deze boodschap aan was gekomen en op zeer laag tempo en klein speelveld maakte men het de hard werkende thuisploeg niet moeilijk genoeg om een bres te slaan in hun goed georganiseerde verdediging. Op een paar halve kansen en hachelijke momenten na die allen ten prooi vielen aan de keepster van de thuisploeg was 0-0 de onvermijdelijke ruststand.

Nadat in de rust op niet mis te verstane wijze duidelijk was gemaakt dat er toch echt uit een ander vaatje moest worden getapt en het doorvoeren van 2 wissels (waar er dat 8 hadden kunnen zijn) begon men nu wel met overtuiging en was het na 2 minuten al Sterre die met een schot van afstand de lat teisterde. Met veel druk en positiewisselingen werd die jeugdige thuisploeg teruggedrongen maar gaf deze vooralsnog geen krimp. Was dit wel het geval was er nog altijd de grensrechter die meermaals de vlag in de lucht stak voor vermeend buitenspel maar naarmate de wedstrijd vorderde deze steeds vaker genegeerd werd door de zeer goed leidende scheidsrechter. Op het uur was het dan eindelijk Mandy die de verlossende openingstreffer binnenschoot 0-1.

Een paar minuten later was het al 0-2 door Sterre die nog maar eens heel wat meters af mocht leggen over de as van het veld en vanaf een meter of 30 de bal via de lat en de rug van de keepster kiezelhard binnen schoot. Hierna was het tijd om Caitlyn en de pas 15-jarige Fenna hun debuut bij vrouwen 1 te laten maken, iets wat beide zeer verdienstelijk deden. De wedstrijd werd rustig en beheerst uitgespeeld en het was dan ook jammer dat 2 minuten voor tijd het eerste echt gevaarlijke schot op goal een mooi doelpunt opleverde, 1-2. Niet op basis van kansen, maar op basis van vechtlust en wedstrijdmentaliteit was deze niet onverdiend te noemen. Verder liet Rkhbs het niet komen en zo werd de wedstrijd afgesloten met een 1-2 overwinning.

Al met al voetballend misschien niet de beste week, maar qua resultaat natuurlijk fantastisch. De halve finale van de beker bereikt en de 2e plek, op 3 punten van koploper Pusphaira vast weten te houden. Mocht er volgende week nog gevoetbald worden gaat dit ook de tegenstander zijn in de onbetwiste topper die om 12 uur op sportpark Imstenrade gespeeld gaat worden met als inzet de koppositie in de 3e klasse.