RODA JC VERGEET ZICHZELF TE BELONEN IN MAASTRICHT

Roda JC Kerkrade is er ondanks een enorm overwicht niet in geslaagd om de derby van MVV Maastricht te winnen. De ploeg van Jurgen Streppel kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel.
Onder luid gejuich en een flinke lading vuurwerk ging de derby in de Geusselt van start. In een stroeve openingsfase kwamen beide teams niet verder dan wat dreigende momenten via de flanken. Het eerste grote gevaar van de wedstrijd was voor de thuisclub. Een bal komt in de kluts voor de voeten van Mitchy Ntelo en de spits van MVV haalt van buiten het strafschop gebied uit. Zijn inzet ging via de lat over. Ook het tweede gevaarlijke moment van de wedstrijd was voor de thuisclub. Een corner kwam via verschillende hoofden uiteindelijk bij de tweede paal terecht.

Daar ging de inzet van Ntelo maar net naast het doel. Na dik twintig minuten voetballen laat ook Roda JC zich nadrukkelijk zien voor het doel van Romain Matthys. Klaasen veroverde zeer oplettend een inspeelpass van de doelman om meteen Limbombe aan het werk te zetten. Waar de vleugelspeler misschien voor eigen succes moest gaan koos hij voor een pass naar Emmers die helaas niet tot schieten kwam. Uiteindelijk kon Limbombe nogmaals voorgeven, maar is de bal te lastig voor Patrick Pflücke om hem richting doel te koppen.

Roda JC heeft in het eerste halfuur moeite met het vechtvoetbal van MVV. Zo komt er door opportunisme ook weer een kans voor Ntelo. Ditmaal schiet de spits zover naast dat de bal niet over de achterlijn gaat. Na zo’n 35 minuten spelen is Roda JC weer gevaarlijk. Vente hield de bal knap bij zich op de rand van het strafschopgebied. Via Limbombe komt de bal bij Pflücke. Zijn voorzet komt helaas net niet aan bij Xian Emmers. Aan de andere kant is er een vrije kopkans voor Orhan Dzepar, maar zijn poging ging ver naast. In minuut 40 creëert Roda JC haar grootste kans van de eerste helft. Via een inworp van Absalem ontvangt Vente de bal in het strafschopgebied. Hij legt terug op Pflücke en die schiet. Zijn schot wordt echter gekraakt en zorgt daardoor niet voor veel problemen bij doelman Matthys. Kort hierna werd de wedstrijd gestaakt


Één maand later gingen we vandaag verder waar we gebleven waren. In de resterende drie minuten van de eerste helft gebeurde er niets noemenswaardigs. Binnen dertig seconden was de thuisclub als eerste gevaarlijk. Mart Remans kopte een voorzet een meter naast het doel van Rody de Boer. Roda JC liet zich na zeven minuten spelen in de tweede helft voor het eerst gevaarlijk zien. Een aanval via Emmers en Bryan Limbombe kwam terecht bij Stefano Marzo. De rechtsback probeerde het vanaf de rand van het strafschopgebied. Doelman Matthys wist zijn schot nog tot hoekschop te verwerken. In de 57e minuut komen de gastheren op voorsprong. Een scherpe voorzet van Mitchel Keulen komt terecht bij Mitchy Ntelo die de 1-0 binnen schiet. Lang stond Roda JC niet op achterstand. Limbombe wist na een knappe individuele actie op doel te schieten. Doelman Matthys wist de bal niet vast te houden waardoor Dylan Vente het in de rebound kon proberen. Zijn schot kwam via de paal uiteindelijk voor de voeten van Emmers. De middenvelder schoot via dezelfde paal de gelijkmaker tegen de touwen.

Meteen na de gelijkmaker van de Belg had Roda JC op voorsprong kunnen komen was het niet dat een voorzet van Amir Absalem te scherp was voor zijn teamgenoten. Tien minuten na de gelijkmaker waren de bezoekers twee keer gevaarlijk uit een hoekschop. Jensen kon het twee keer proberen. De eerste poging werd kort voor de lijn geblokt en zijn tweede schot ging hard over. Meteen daarna schakelde Roda JC sterk om. Limbombe bediende Patrick Pflücke, die alleen voor doelman Matthys opdook. De Duitser kreeg de bal echter niet langs de doelman geschoten. Kort hierna probeerde ook Limbombe en Emmers het nogmaals. De kans van de middenvelder was het grootste, maar ook hij stoot één-tegen-één op doelman Matthys. Iets later was een schot van Vente niet gevaarlijk.


Na een overtreding van Keulen op Limbombe mochten de bezoekers een vrije trap nemen aan de rechterkant van het strafschopgebied. Emmers legde de bal op het hoofd van Jensen neer, maar opnieuw stond doelman Matthys een doelpunt van Roda JC in de weg. De Kerkradenaren bleven op zoek naar de voorsprong. Iets minder dan vijf minuten voor tijd was een hoekschop van Pflücke opnieuw gevaarlijk. Nu schoot de bal door tot bij Marzo, maar de verdediger kon de bal niet goed richting doel werken, waardoor Matthys kon oprapen. In de laatste minuut ging een schot van Limbombe nog voorlangs. In de absolute slot seconden was Roda JC nog één keer heel dichtbij. Vente verlengt een voorzet van Pflücke, maar ook die poging rolde net langs de verkeerde kant van de paal. Ondanks een sterke tweede helft een vracht aan kansen wist Roda JC zichzelf niet te belonen. De derby in Maastricht eindigde in 1-1.

Door Communicatie Roda JC en Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie