Hoofdmenu

MVV steelt punt in eigen huis

Klaas Wels houdt een bittere nasmaak in zijn mond over aan het duel tegen Top Oss. Voor het eerst in zijn trainersloopbaan stond hij recht tegenover zijn oude liefde. Een onherkenbaar MVV legde de eerste 70 minuten de slechtste voetbalminuten van het seizoen op de mat. Het was Mart Remans die in blessuretijd met het hoogtepunt van de wedstrijd nog een punt voor zijn ploeg in de wacht wist te slepen: 1-1.

Klik HIER voor de video-reactie van Mart Remans.

Als geen andere ploeg in het betaalde voetbal lijkt de jonge formatie van Klaas Wels het publiek in De Geusselt te missen. De Maastrichtse supporters weten hun team iedere keer over het dode punt heen te tillen en te inspireren. Na vier thuiswedstrijden in drie weken tijd zonder publiek waar MVV steeds het eigen niveau zelden weet te halen, is dit wel een conclusie die getrokken mag worden. Een ander punt is het noodgedwongen moeten schuiven in de achterhoede. Immers Clint Essers, Matteo Waem, Keulen, Tim Zeegers en Rico Zeegers ontbraken de laatste weken een of meerdere keren wegens ziekte of een blessure. Hierdoor moest Wels steeds weer schuiven met zijn vaste formatie. Tegen Top Oss begon Marko Kleinen als rechtsachter. Een plek waar een vloek op lijkt te rusten, want ook de Maastrichtenaar moest er na dik een half uur geblesseerd uit.

Het leek in de eerste helft wel of MVV – dat de derde wedstrijd binnen een week speelde – voor het eerst met elkaar op het veld stond. Grote ruimtes laten vallen, balverlies en slordigheden volgden elkaar in rap tempo op. De kansen van Top Oss volgden elkaar in rap tempo op. Maar ook nu stond Romain Matthys weer vakkundig alle missers van zijn ploeggenoten te repareren. Na een half uur was echter ook hij kansloos. Een voorzet belandde bij Jearl Margaritha, die geheel vrijstaand recht voor het doel vanaf 12 meter de bal in het doel mocht knallen.

Ook in de tweede helft weinig mooi voetbal te zien op de mat in De Geusselt – die niet alleen leeg maar ook koud (gevoelstemperatuur onder nul) nat en winderig was. Het was opnieuw Top Oss dat in deze malaise het betere van het spel had. Oss – dat overigens zonder Dogan aantrad – kreeg weer enkele niet te missen kansen. Zo verscheen men twee keer oog-in-oog met Matthys. Maar de Belg bleef meester over de situatie. Pas in de 61e minuut verdween er voor het eerst een Maastrichtse bal tussen de palen van Top Oss. De Brabantse goalie tikte de goed ingeschoten bal van Aziz echter vakkundig uit het hoekje. Aan de andere zijde moest Matthys zich even later eveneens helemaal strekken om een inzet vanaf 15 meter uit de hoek weg te tikken. Natuurlijk kreeg Oss meer kansen omdat MVV steeds meer naar voren gericht was, waardoor er ruimte ontstond. Daar waar ze verzuimden verder uit te lopen, gunden ze MVV een waar slotoffensief. “De meeste doelpunten vallen in het laatste stuk van een wedstrijd”, houdt Klaas Wels zijn spelers dan ook altijd voor. En ook deze keer kreeg hij het gelijk aan zijn zijde. In de 91e minuut kapte Mart Remans op de linkerflank knap naar binnen en haalde verwoestend met een prachtige krul uit. Als een vlag op een modderschuit zorgde hij voor het mooiste moment van de wedstrijd en voor de 1-1. “Ja, we mogen spreken over een gestolen punt. Maar als je het niet meer verwacht en dan toch krijgt kan ook mooi zijn”, aldus Wels na afloop.

Communicatie MVV en ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno