De kerstsfeer daalt neer in Kerkrade. Met Krismes Sjpas i Kirchroa vindt er op de Markt in Kerkrade een alternatief en gratis toegankelijk kerstprogramma plaats, samen met 2 extra Koopzondagen. Wethouder Tim Weijers (Marketing & Evenementen) is blij dat het gelukt is om een alternatief en voor iedereen toegankelijk kerstprogramma te realiseren. “Het is fijn dat we de kerstsfeer op deze manier toch nog naar het centrum kunnen brengen. Én dat we de Kerstman en vrouw op gepaste wijze kunnen ontvangen in onze stad. Het Huis van de Kerstman staat direct naast de traditionele grote kerstboom op de Markt”.

De Kerstman en zijn vrouw zullen hun intrek nemen in het Huis van de Kerstman. Gezinnen kunnen de Kerstman, zijn vrouw en Elfjes gratis komen bezoeken op zaterdag 11, zondag 12,woensdagmiddag 15, zaterdag 18, zondag 19 en woensdagmiddag 22 december 2021. Het Huis van de Kerstman heeft verschillende kamers: een woonkamer, werkkamer, pakjeskamer, slaapkamer en een muziekkamer. De kinderen van Kerkrade wanen zich in de betovering van het Huis van de Kerstman met veel lichtjes en kerstsfeer.

Naast het Huis van de Kerstman zijn er in de rest van het centrum kleinschalige activiteiten. Zo wordt er een kerstboom in de Orlandopassage gezet, waarin iedereen een zelfgemaakte versiering kan ophangen. Gezinnen kunnen op eigen gelegenheid vanaf het Huis van de Kerstman een speurtocht door het centrum lopen. Ook wordt een kleurwedstrijd gehouden. Bij het Huis van de Kerstman en in diverse winkels worden bouwplaten, speurtochtformulieren en kleurplaten verstrekt. Op 22 december worden prijzen, zoals tickets voor GaiaZOO, Discovery Museum en Roda JC Kerkrade, uitgereikt voor de mooiste versiering en kleurplaat en de winnaar van de speurtocht. Voor de allerkleinsten komen er twee draaimolens bij Hinger Herjods Ruk en voor het Raadhuis. Speciale versiering, kraampjes met wat lekkers en een heuse Kerst-DJ zorgen voor wat extra kerstsfeer. In de Orlandopassage komt ook een speel-o-theek voor speelgoed. Hier kunnen kinderen gebruikt speelgoed plaatsen en dan ook een ander eerder geplaatst stuk speelgoed meenemen.

Samen met Krismes sjpas i Kirchroa zijn op de zondagen 12 en 19 december 2021 koopzondagen in het stadscentrum. De winkels zijn dan van 13 tot 17 uur open. Parkeren is op zondagen gratis.

Wethouder Huub Wiermans (Centrummanagement) onderstreept het belang van het alternatieve kerstprogramma Krismes Sjpas i Kirchroa. “Het is belangrijk dat we toch op een verantwoorde manier kunnen genieten van de kerstsfeer in ons stadscentrum in deze moeilijke tijd. Het kan ons centrum een opsteker geven, die hopelijk ook onze lokale ondernemers ten goede zal komen”.

Alle verder informatie voor Krismes sjpas i Kirchroa is terug te vinden via www.beleefkerkrade.nl.Krismes sjpass i Kirchroa wordt georganiseerd volgens de geldende coronaregels. Alle kerstactiviteiten vinden plaats met in achtneming van de 1,5 meter maatregel Er is geen QR-code nodig om de activiteiten te bezoeken. Krismes sjpas i Kirchroa is gratis toegankelijk.

Geef een reactie