Roda JC Kerkrade heeft voor de tweede keer dit seizoen weten te winnen van FC Den Bosch. Dankzij doelpunten van Patrick Pflücke, Dylan Vente en Stefano Marzo waren de Limburgers met 3-2 te sterk voor de ploeg uit Brabant.

In een koud en leeg Parkstad Limburg Stadion trapten Roda JC & FC Den Bosch precies om 20.00 uur af. Het eerste gevaarlijke moment was er voor de thuisclub. In de tweede minuut ging de bal van links naar rechts. Een schot kwam uiteindelijk via Bryan Limbombe, maar Teun van Grunsven wist deze bal te blokken.
In de vijfde minuut komt de ploeg van Jurgen Streppel op een achterstand. Een voorzet van Soufyan Ahannach werd bij de tweede paal binnen getikt door Jizz Hornkamp. Een paar minuten later kreeg de thuisclub een prima kans om op gelijke hoogte te komen. Een voorzet van Limbombe was precies op maat voor Dylan Vente, maar de poging van de spits ging over. Niet veel later komt Roda JC dan toch langszij. Op aangeven van Limbombe, kopte Patrick Pflücke de gelijkmaker in de lange hoek. Vijf minuten na de gelijkmaker van de thuisclub komen de gasten weer op voorsprong. Net als bij de 0-1 was de doelpuntenmaker Hornkamp. Uit een hoekschop van Pflücke lijkt Richard Jensen uit de kluts alweer gelijk te maken, maar van dichtbij krijgt de Fin de bal niet in het doel. Niet veel later krijgt Pflücke een 100% kans om zijn tweede van de avond te scoren. Helaas stuitte de linkspoot, één-op-één, op doelman Wouter van der Steen.

In de 25e minuut is het dan toch weer raak voor Roda JC. Pflücke krijgt op het juiste moment de steekpass van Limbombe. De Duitser kan hierdoor samen met Vente op doelman Van der Steen af. Pflücke gaf de bal slim breed, waardoor Vente de bal zo in het lege doel kon schuiven. Na een halfuur spelen zag doelman De Boer er niet sterk uit. Bij een hoekschop liet de keeper de bal door zijn handen glippen. Hornkamp kon hierachter de bal controleren, maar schoot hard voor het doel langs. De volgende kans van de wedstrijd was opnieuw voor Pflücke. Uit een voorzet van Limbombe probeert de Duitser het met een halve omhaal, maar een schitterende reflex van Van der Steen voorkwam de 3-2. Ook Xian Emmers mag niet veel later aanleggen op aangeven van Limbombe. Het schot van de Belg is hard, maar gaat voorlangs. Een voorzet van de rechterkant bood ook een mogelijkheid op de voorsprong. Stefano Marzo gaf voor en Vente probeerde het. Helaas ging zijn poging recht op de doelman af. Vijf minuten voor rust was er een sterke actie van misschien wel de beste speler van de eerste helft. Limbombe kreeg de bal van Pflücke, passeerde zijn tegenstander maar via een speler van FC Den Bosch ging de bal rakelings over het doel. Ondanks een sterk einde van de eerste helft moest de thuisclub kort voor rust toch nog één keer oppassen. Een rare en hoge terugspeelbal van Pflücke bracht De Boer in de problemen. Met enig fortuin wist de doelman de bal toch nog goed weg te werken, waardoor beide teams met een gelijke stand de kleedkamers opzochten.

Ruim tien minuten na rust is Roda JC voor de tweede keer gevaarlijk. Waar Marzo eerder in de tweede helft nog naast schoot, was de rechtsback zeer oplettend na een vrije trap van Pflücke. De Duitser schoot een vrije trap, vanaf ongeveer 23 meter, keihard op de paal. De rebound was een prooi voor de Belg die de bal knap wist te drukken en zo de 3-2 binnen schoot. Kort hierna scheelde het niet veel of de Bosschenaren hadden de stand alweer gelijk getrokken. Een voorzet vanaf rechts werd door Hornkamp voorlangs geschoten. Aan de andere kant leek de thuisclub via Pflücke te profiteren van een foute terugspeelpass, maar doelman Van der Steen is net op tijd om een kans voor de linkspoot te voorkomen.

De thuisclub creëert voldoende kansen, maar niet voor het eerst was de doelman van FC Den Bosch een sta-in-de-weg. Dit keer probeerde Vente en Emmers het, maar beide pogingen waren te stoppen voor Van der Steen. De bezoekers lieten zich zien via Soufyan Ahannach. De linksbuiten passeerde Stefano Marzo, maar zijn schot werd goed gekraakt door de verdediging van Roda JC, waardoor de bal naast het doel ging. In het laatste kwartier van de officiële speeltijd was de aanvalsdrang bij de thuisclub enigszins verdwenen. In de zeven (!) minuten extra tijd kwam de ploeg van Streppel nog goed weg. Hornkamp leek zijn hattrick te voltooien, maar zijn schot spatte op de paal uit elkaar. In de absolute slotminuut ontpopte doelman De Boer zich tot de held van Roda JC door met een fantastische redding de 3-3 van Stan Maas te voorkomen. Mede hierdoor wist Roda JC de laatste thuiswedstrijd van 2021 winnend af te sluiten.
Communicatie Roda JC en Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie