GERARDUSKALENDER AL 75 JAAR IN TIENDUIZENDEN HUISHOUDENS

1

In 1947 verscheen het eerste exemplaar van de Gerarduskalender. Weliswaar nog niet met de huidige naam, maar de afmeting en opzet waren hetzelfde. In de jaren die volgden werd deze kleine, informatieve scheurkalender uit Wittem populair in tienduizenden huishoudens in het hele land en ook in Vlaanderen.

Hij voorziet niet alleen in een datum, maar zorgt ook dagelijks voor een spirituele spreuk en de zon- en maanstanden. Verder treft u afwisselend een gedicht, weetje, mop, recept of een korte bezinning aan. Kortom, heel veel info op een oppervlakte van slechts 7×11 cm. Het is misschien daarom dat hij in menig huishouden in het kleinste kamertje te vinden is. En dat hij de opmars van tientallen andere scheurkalenders tot nu toe moedig weet te doorstaan. De meeropbrengst van de kalender komt overigens ten goede aan Pelgrimsoord Klooster Wittem. Ook dat is voor velen een reden om de kalender ieder jaar aan te schaffen.

Cadeautje voor een gevangene. De kalender is en blijft een geliefd (kerst)cadeautje, niet alleen voor vrienden en familie maar ook voor gevangenen. Want al jaren biedt Klooster Wittem de optie om een kalender te schenken aan iemand in een penitentiaire inrichting. U maakt veel gevangenen blij met een kalender; de vraag naar kalenders is altijd groter dan het aanbod. Misschien komt dat omdat de scheurkalender helpt om af te tellen tot het einde van de detentie. Of gewoon, vanwege de informatieve, onderhoudende inhoud, iedere dag weer.

De Gerarduskalender is te koop bij honderden wederverkopers in het land, in diverse boekwinkels en ook in vele parochies. Verkoopadressen zijn op aanvraag te krijgen bij Klooster Wittem. En natuurlijk prijkt de Gerarduskalender ook in de schappen van de (net verbouwde) kloosterboekwinkel. Meer informatie – ook over het schenken van een kalender aan een gevangene – vindt u op de website www.gerarduskalender.nl of bij de receptie van het klooster, tel. 043 4501741

 

Geef een reactie