Zondag 19 december Kerststollen bij ’t Bakkes va Welte

0

De Kerstdagen staan voor de deur en de jaarwisseling laat niet lang meer op zich wachten. Eigenlijk de tijd om terug te blikken op het afgelopen jaar. Ware het niet dat er niet veel terug te blikken valt. Corona heeft wederom veel stop gezet en dat hebben wij natuurlijk ook aan den lijve ondervonden.

Er is nog wel onderhoud gepleegd aan de boomgaard en rond ’t Bakkes, maar de bloesemtocht, de maandelijkse bakdagen, de natuurwerkdagen en de excursies naar de Weltermolen, de Loorenhof en ’t Bakkes hebben we weer moeten missen. Toch waren er een paar lichtpuntjes. Met Pasen zijn Paasbroden gebakken en zijn er heel veel vlaaien gebakken om de nood van de Oliemolen en de Caumermolen een beetje te lenigen.

Verleden jaar zijn met de Kerst voor het eerst Kerststollen gebakken en verkocht en het was een heel groot succes. De reacties waren overweldigend. Er was maar een probleem, er waren veel te weinig Kerststollen en veel mensen zijn teleurgesteld naar huis gegaan.

Op zondag 19 december van 12.00 tot 14.00 uur verkopen we weer onze inmiddels welbekende Kerststollen in ’t Bakkes en om te vermijden dat we weer te weinig Kerststollen hebben gaan de bakkers liefst 3 dagen aan de slag. Op woensdagavond wordt de oven van ’t Bakkes al opgestookt en de daaropvolgende dagen worden de Kerststollen gebakken. Als het dorp op deze dagen weer vol rook hangt dan weet je in ieder geval waar dit aan ligt.

Op zondag 19 december wordt ’t Bakkes in kerstsfeer gebracht en verkopen we naast de Kerststollen (gemaakt van Kollenberger speltbloem en in de houtoven gebakken), ook de overheerlijke stroop(zeem) gemaakt van appels en peren uit onze eigen boomgaard, kersenjam, kweeperengelei en honing.

Foto’s ’t Bakkes va Welte

 

Geef een reactie