Van donderdag 16 december t/m de eerste week januari worden vijf grote kerstbomen geplaatst op de pleinen van elke kern in de gemeente Voerendaal. Op de website en social media van de gemeente kan een kerstWENSkaart gedownload worden om in deze bomen op te hangen. Inwoners van jong tot oud kunnen een eigen kerstversiering knutselen of de gedrukte WENSkaarten ophalen bij een van de Voerendaalse supermarkten of winkels. Een wens voor uzelf of voor een ander

Het idee ontstond via een inwoner van de gemeente Voerendaal, die met de kerstbomen en kerstkaarten op wilde roepen tot verbinding. Verbinden onder kinderen, onder scholen en onder ouders. Verbinden in een tijd van nog steeds na te leven coronamaatregelen en na zo lang ‘anders dan anders’. Een klein positief gebaar dat zomaar een lach op iemands gezicht kan toveren. Een pluimpje om te laten weten dat iemand ertoe doet en het in deze uitdagende tijd het afgelopen jaar zo goed heeft gedaan.

De gemeente ‘ving’ het idee op en maakte er de kerstWENSbomen actie van. Als hart onder de riem naar alle inwoners en ondernemers. Samen met een warm hart voor Voerendaal. Oproepen tot grote samenkomsten is helaas geen optie, maar de verlichte kerstbomen met iemand bezoeken die u alle goeds toewenst mag natuurlijk wel. Gebruik de kerstbomen letterlijk als kapstok. Om even bij stil te staan, om andere wensen te lezen, als weerzien op afstand of als lichtje in donkere tijden. Schrijf uw wens voor uzelf of voor een ander. Een kaartje voor uw buurman, schoolvriendinnetje, favoriete ondernemer,
fietsvriend, medebestuurder, collega, sportmaatje, hartsvriendin, opa of oma of wie u ook maar aan denkt. De kaarten worden in ieder geval gelezen!

Geef een reactie