Hoofdmenu

FC Emmen wint nipt in Maastricht: 1-0

Drie minuten voor het eindsignaal van de wedstrijd MVV Maastricht-FC Emmen. De stand 0-1. Een voorzet van links, De ingevallen Mitchy Ntelo duikt naar de bal. Zijn kopbal lijkt op de weg naar de netten van de ploeg uit Drenthe. Via een wonderbaarlijke redding van doelman Brouwer verdwijnt de bal niet net onder de lat maar over de lat….. Het slotakkoord en slotoffensief van MVV had zo maar een punt kunnen opleveren. Het mocht echter niet zo zijn en FC Emmen, de degradant staat op plek drie in de competitie, mocht drie punten mee de bus in nemen.

Trainer Klaas Wels (klik HIER voor zijn nabeschouwing) begon met enkele verrassingen in zijn opstellingen. Zo namen Allan Delferierre en Mitchy Ntetelo plaats op de bank en startten Thomas van Bommel en Kai Bösing. Ook verrassend: middenvelder Orhan Dzepar vervulde de rol van laatste man. FC Emmen kwam met de nodige eredivisie-routiniers naar Maastricht, te noemen Miguel Araujo. De international van Peru kwam vorig seizoen voor 850.000 euro over naar FC Emmen.

Hij is er mede verantwoordelijk voor dat Emmen de minste tegendoelpunten (15) heeft in de Keuken Kampioen Divisie. En ook MVV had het moeilijk om druk naar voren te zetten. Emmen stoorde vroeg waardoor de Sterrendragers moeilijk aan de opbouw konden beginnen. De gasten kregen lopende de eerste helft ook enkele prima kansen. Maar mede dankzij vakman Romain Matthys stond het bij rust 0-0.

Na de thee een frisser spelend MVV met meer druk naar voren. Drie minuten na de hervatting verscheen Mart Remans plots in een moeilijke positie voor de Emmen-goalie. Helaas bleef laatstgenoemde winnaar en verdween de bal net over.

Het was jammer dat Emmen vanaf de eigen zestien na een uur te makkelijk kon opbouwen. Immers het vastzetten werd even niet adequaat door iedereen uitgevoerd. Het eindstation was Assehnoun die plots in het strafschopgebied oog in oog kwam met de MVV-goalie. Diagonaal vanaf een metertje of zeven schoot hij de bal keihard binnen, net buiten het bereik van de weer uitblinkende Matthys: 0-1. MVV begon nog aan een slotoffensief maar helaas dit keer zonder enig geluk.

Door Communicatie MVV en ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno