RODA JC GEEFT ZEGE IN ABSOLUTE SLOTFASE UIT HANDEN

Iets na half vijf werd er in het Jan Louwers Stadion afgetrapt voor de laatste wedstrijd van 2021. De eerste kans was er na nog geen vijf minuten spelen voor Roda JC. Benji Bouchouari stak Bryan Limbombe weg. De vleugelspeler leverde een goede voorzet af op Dylan Vente. De spits tikte de bal richting doel, maar zijn poging ging recht op Nigel Bertrams af die eenvoudig kon vangen. In de tiende minuut laat ook de thuisclub zich zien. Via Jort van der Sande komt de bal bij Joey Sleegers. Hij maakte zich vrij en schoot met links twee meter langs het doel van Rody de Boer. Aan de andere kant liet Limbombe zich zien op aangeven van Bouchouari. Zijn schot werd helaas gekraakt.

Na ruim een kwartier spelen werpen zowel Stefano Marzo als Guus Joppen zich op als rotsen in de branding. Van der Sande kan in de zestien vrij aannemen. Marzo voorkwam dat hij kon schieten, maar niet dat hij kon terugleggen naar Sleegers. Ditmaal vloog Joppen ervoor en blokte hij de poging van de Eindhoven-speler. Aan de andere kant probeerde Niek Vossebelt het, maar zijn poging rolde een aantal meter naast het doel. Na iets meer dan 35 minuten spelen ontving Amir Absalem de bal van Niek Vossebelt op zo‘n 20 meter van het doel. De linksback besloot het te proberen, maar zijn poging zeilde ongeveer twee meter over het doel. In de minuut extra speeltijd werd Roda JC nog één keer gevaarlijk via Xian Emmers. Uiteindelijk kreeg de middenvelder zijn schot niet langs Mawouna Amevor.

Na de rust komt Roda JC sterk uit de kleedkamers. Over de linkerkant passeert Emmers verschillende tegenstanders. Zijn schot stuit echter op doelman Bertrams, waardoor de bal over de achterlijn verdween. Paar minuten later is FC Eindhoven gevaarlijk. Een voorzet van rechts komt bij Pieter Bogaers, maar Niek Vossebelt kan op het laatste moment voorkomen dat de verdediger op doel kan schieten. De hoekschop die hierop volgde was goed. Van der Sande kon koppen en zijn poging ging enkele centimeters voor het doel langs. Met nog 25 minuten op de klok kreeg Roda JC twee grote kansen. Limbombe gaf voor vanaf de achterlijn op Emmers. Zijn kopbal wordt gekeerd en via een speler van FC Eindhoven kwam de bal terug bij Limbombe, die kon, geheel vrijstaand, aannemen in de zestien. De vleugelspeler geeft hard voor op Vente, maar de spits werkt de bal van dichtbij over het doel.

Met minder dan een kwartier te spelen zette de thuisclub een aardige aanval op. Sleegers kon uiteindelijk schieten en deed dit ruim naast. Na een lange periode zonder gevaar van de uitclub liet de ploeg van Jurgen Streppel zich vijf minuten voor tijd weer eens zien in aanvallend opzicht. Een harde voorzet van Stefano Marzo werd door Maarten Peijnenburg over zijn eigen doel gekopt. Één minuut voor tijd leek Roda JC alsnog met de overwinning aan de haal te gaan.Patrick Pflücke kopte de bal tegen de hand van een tegenstander. Scheidsrechter Clay Ruperti wees naar de stip en de Duitser ging zelf achter de bal staan om de strafschop te benutten en Roda JC en schoot de Limburgers kort voor tijd op voorsprong. In de slotfase ging het dan toch nog mis. Maarten Peijnenburg wist in de kluts nog de gelijkmaker binnen te schieten, waardoor er in het Jan Louwers stadion alsnog gelijk werd gespeeld.

Communicatie Roda JC en ArchiefFoto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie