ALTERNATIEF PROGRAMMA GROEËTE GULPENER VASTELAOVES FINALE 2022

Hoewel er nog veel onzekerheden zijn over de viering van carnaval in het seizoen 2022 is de Stichting Limburg AlAaf als organisator van de Groeëte Gulpener Vastelaoves Finale toch druk bezig met de afsluiting van het komende ‘vijfde seizoen’. Die afsluiting gaat er komen, maar wel in een andere opzet.

“Het ziet er naar uit dat we voorlopig nog te maken hebben met de diverse maatregelen rondom het coronavirus. Een traditionele en feestelijke afsluiting met bezoekers op de Markt in Gulpen vinden wij dan ook niet gepast in deze tijd. Het zijn daarnaast ook onzekere en moeilijke tijden voor al onze partners. En dus bereiden wij ons er ook al op voor dat de Groeëte Gulpener Vastelaoves Finale 2022 er heel anders uit moet gaan zien dan we gewend zijn. Te denken valt aan een kleinschaligere variant in een intieme setting, zonder dat we daarbij de traditionele waarden uit het oog verliezen”, zegt voorzitter Robert Loozen.

“We zijn intern, maar ook met de Gemeente Gulpen-Wittem en mediapartner L1, in gesprek om te zien hoe we de Limburgse carnaval op dinsdag 1 maart 2022 kunnen afsluiten.
Daar is volgens ons ook behoefte aan omdat de carnaval nu eenmaal in ons bloed zit, egaal op welke manier je het viert”, besluit de voorzitter.

De Groeëte Gulpener Vastelaoves Finale op carnavalsdinsdag is al sinds 2003 de afsluiter van de Limburgse carnaval. Met de tradities van de vastelaovend hoog in het vaandel, groeide de GGVF uit tot één van de toonaangevende Limburgse carnavalsevents. Helaas kon ook in 2021 vanwege corona geen reguliere editie op de Markt in Gulpen plaatsvinden. In plaats daarvan werd een online versie gepresenteerd.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie