Hulp voor inwoners en ondernemers in Brunssum met financiële problemen

Vanaf 1 januari 2022 werkt de gemeente Brunssum samen met de Nederlandse Schuldhulproute om inwoners met financiële problemen te helpen. Inwoners kunnen vanaf nu gebruik maken van de online test op Geldfit.nl. Ook voor ondernemers is een hulploket ingericht, Geldfitzakelijk.nl.

Ruim 1 op de 5 huishoudens in Nederland heeft in deze tijd moeite om de rekeningen te betalen. Steeds meer mensen zoeken hulp bij geldzorgen. Voor veel mensen is echter niet altijd duidelijk waar je terecht kunt voor hulp bij geldzorgen. De website www.Geldfit.nl helpt daarbij.

Persoonlijk advies door Geldfit.nl biedt een test met korte vragen. Deze helpen bij het krijgen van inzicht in de persoonlijke financiële situatie. De uitslag van de test bevat een persoonlijk advies. Ook krijgen mensen die de test invullen een overzicht van hulp die beschikbaar is in Brunssum. Denk aan lokale vrijwilligersorganisaties of gemeentelijke schuldhulploketten.

Wie liever telefonisch geholpen wil worden, kan bellen met 0800-8115 (gratis). Een medewerker van de Nederlandse Schuldhulproute denkt mee en verwijst eventueel door naar passende hulp in de buurt.

De hulp bij schulden is er niet alleen voor particulieren, maar ook voor ondernemers. Voor ondernemers is er een apart loket, www.Geldfitzakelijk.nl. Omdat ondernemers andere financiële risico’s lopen dan consumenten, biedt Geldfitzakelijk.nl  specifieke hulp, met ondernemersgerichte tips, tools en hulpverlening.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie