Straat vernoemd naar voormalig burgemeester Baeten

Een nieuwe straat bij de Groene Loper wordt vernoemd naar Fons Baeten, burgemeester van Maastricht tussen 1967 en 1985. Het betreft de verbindingsweg tussen President Rooseveltlaan en Burgemeester Bauduinstraat die de naam ‘Burgemeester Baetencour’ krijgt. Met deze naam wordt aangesloten bij de andere straten in dat gebied, ook wel bekend als de Burgemeestersbuurt.

Alfons Marie Ignatius Hubert (Fons) Baeten werd geboren op 10 april 1920 in Maastricht en overleed in zijn geboortestad op 7 januari 1996. In 1967 werd hij burgemeester van Maastricht en zette zich in die functie onder meer in voor de vestiging van de Rijksuniversiteit Limburg (geopend in 1976) en van een internationaal congrescentrum MECC (1988). Andere belangrijke gebeurtenissen tijdens zijn burgemeesterschap waren: de openstelling van de Kennedybrug (1968), de annexatie van een aantal randgemeenten (1970), de ingebruikname van een nieuwe openbare bibliotheek en gemeentearchief (1977), de opening van een nieuw politiebureau (1978), de Eurotop (1981) en de openstelling van de Noorderbrug (1984).

Foto van het portret van burgemeester Baeten in het stadhuis Maastricht

Geef een reactie