Vrouwen en kinderen eerst. Niet in het strafschopgebied van middenmoter MVV, maar in dat van koploper FC Volendam. MVV legde de KKD-topploeg het vuur aan de schenen maar vergat zichzelf te belonen: 0-1. MVV kreeg duidelijk te weinig, Volendam veel te veel.

5-0 ging MVV eraf in Volendam eind augustus. De ploeg van Klaas Wels was volkomen kansloos in het vissersdorp en mocht blij zijn dat de score niet verder opliep. Hoe anders was het gisteren, een kleine vijf maanden later. MVV was minimaal gelijkwaardig aan FC Volendam en was hele fases van de wedstrijd ook gevaarlijker dan de ploeg van Wim Jonk.

In de eerste helft deelde de koploper in de beginfase nog wel de lakens uit en moest Romain Matthys twee keer handelend optreden in het eerste kwartier. Maar daarna had het ook zomaar 2-0 voor MVV kunnen staan. Eerst kwam Arian Kastrati een teenlengte te kort, daarna testte Mitchel Keulen de vuisten van Volendam-goalie Stankovic en mikte Thomas van Bommel net te hoog.

Klaas Wels had zijn ploeg goed voorbereid, en aan de hand van de uitblinkende Matteo Waem, Allan Delferriere en Thomas van Bommel was MVV ook na rust de bovenliggende partij. De sterk ingevallen Tim Zeegers zag zijn schot stranden en Kai Bösing en Sven Blummel straften Volendams geknoei niet af. FC Volendam had wel de kwaliteit om het net te doen bollen. Orhan Dzepar, ditmaal centraal in de verdediging, kopte een voorzet door het midden weg, Bilal Ould-Chik liet zich dat cadeautje niet ontnemen.

Het sierde MVV dat de ploeg niet opgaf. In het slotoffensief waren er nog kansen voor Waem, Remans en Blummel maar de meer dan verdiende gelijkmaker bleef uit. Het hardwerkende MVV maar kon wel met opgeheven hoofd de lege Geusselt verlaten.

Communicatie MVV en ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie