Historische lezing rondom het boek ‘Lou: om een lang verhaal kort te maken’

3 maart 2022, van 19:00 tot 21:00 | Bibliotheek Brunssum

Kosten: € 2,00 voor bibliotheekleden, € 2,50 voor niet-leden, inclusief koffie/thee

 

Lezing door historicus Herman van Rens rondom het boek ‘Lou: om een lang verhaal kort te maken’ (geschreven door Armand Houben) Het boek ‘Lou’ is een biografie over de familie van Lou Wijngaard, die nu 86 jaar is. Het is geschreven door Armand Houben, een Limburgse schrijver en docent.

Over de Jodenvervolging en het verzet in Maastricht en Limburg in de Tweede Wereldoorlog is meer te vertellen dan de oorlogsinformatie in het boek. Niet voor niets is de subtitel: ‘Om een lang verhaal kort te maken’. Er is ook een bijzondere link naar Brunssum en Treebeek, onder meer door het onderduikverhaal van Joseph Butterteig.

In samenwerking met een vooraanstaande historicus, Herman van Rens, organiseren we deze lezing die bedoeld is voor eenieder die geïnteresseerd is in de context en achtergronden van het levensverhaal van Lou.

Herman van Rens neemt u mee terug in de tijd. Hij schetst oorzaken en gevolgen, strategische overwegingen en gebeurtenissen die, direct of indirect, invloed hebben gehad op Lou’s leven. En gaat als gewezen huisarts ook in op het tweede deel van het boek, de verwerking van het oorlogstrauma.

Zowel de schrijver als de hoofdpersoon Lou zijn aanwezig om het boek te signeren.

Foto Bibliotheek Kerkrade

 

Geef een reactie