GGD ZL en burgemeester Heerlen accepteren het niet meer!

Naar aanleiding van twee incidenten op vaccinatielocaties in Heerlen op 9 en 10 februari geven directeur publieke gezondheid, Frank Klaassen, en burgemeester van Heerlen, Roel Wever, aan dat zij het beschuldigen en intimideren van GGD-medewerkers veroordelen en niet accepteren.

De betrokken activisten zijn het oneens met het kabinetsbeleid gericht op de bestrijding van het coronavirus. Dit maken ze duidelijk op intimiderende en provocerende wijze op onze vaccinatielocaties. Daarnaast maken ze filmopnames zonder toestemming van de medewerkers.

Als GGD ZL nemen we krachtig stelling tegen deze acties. De geuite beschuldigingen, en bedreigingen hebben invloed op het veiligheidsgevoel van onze medewerkers. Om verdere escalaties te voorkomen en ter bescherming van onze medewerkers wordt de beveiliging dan ook zichtbaar en onzichtbaar opgevoerd. Frank Klaassen: “Wij accepteren het niet dat op onze locaties medewerkers worden geprovoceerd en geïntimideerd en staan als één man achter hen!”

Burgemeester van Heerlen, Roel Wever, onderschrijft het statement van de GGD en vult nog aan: “Ik vind het recht op vrije meningsuiting en demonstratie een groot goed. Daar moet ruimte voor zijn. Maar ik ben als burgemeester ook verantwoordelijk voor de openbare orde en veiligheid. Tijdens de incidenten zijn grenzen overschreden. Dat accepteren we niet. Prima als je voor je mening opkomt, maar doe dat met respect voor de mening en rechten van anderen.”

De GGD ZL is, samen met alle andere GGD ’en al meer dan twee jaar lang in touw om Nederland te beschermen tegen de gevolgen van de coronapandemie. In onze regio zijn tientallen gemotiveerde GGD’ers iedere dag in touw voor dit doel. Laten wij hen de ruimte geven om dit werk goed en zorgvuldig te doen. Heeft u vragen of twijfelt u, staan zij daar zeker voor open onder andere via de twijfeltelefoon 088 755 57 77.

Gelukkig krijgen onze medewerkers ook positieve reacties waardoor ze iedere dag weer opnieuw met veel energie hun werk kunnen doen

ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie