Hoofdmenu

Rkvv Voerendaal wint thuis van RKMVC

Na de nederlaag tegen Eikenderveld was het zaak met een goede reactie te komen thuis tegen Mechelen. Met een stevig briesje en de nodige regen werd uitgeweken naar het kunstgras waar hoge ballen niet de beste keuze waren en het veldspel belangrijk zou gaan worden.

Vanaf het begin hadden we het overwicht in balbezit en zochten we naar openingen in de defensie. Een kopbal van Jim Mijnes ging naast uit een corner en een inzet van Michel van Dinther na een pass van Ron Starmans werd gekeerd door de doelman. Even later vonden beiden elkaar wel succesvol. Een lange bal van Coen Schlösser leek door de wind door te vliegen maar met een geweldig acrobatische hoogstandje plukte Ron de bal ineens uit de lucht met het gezicht richting doel. Daar gaf hij perfect voor op Michel die binnen kon tikken: 1-0. Een grote kans op 2-0 was er nog voor rust toen Alain Crutzen de bal rustig aannam in de zestien na een voorzet van links maar helaas niet net zo rustig bleef bij de afronding en de keeper vond.

De gasten zagen een vrije trap gedragen door de wind op de lat belanden maar verder werden ze niet gevaarlijk. In de tweede helft zochten we naar het uitbreiden van de voorsprong. Ron maakte hiertoe een fraaie actie maar werd smerig van achteren neergeschopt en moest met een ogenschijnlijk stevige enkelblessure het veld verlaten. Een aardige domper en Tom Hoogervorst kwam hem vervangen en maakte daarmee ook na vele jaren zijn rentree in een thuiswedstrijd op 1. Ondanks de fysieke tegenslag van Ron kwamen we wel op 2-0. Jesper Senden frommelde zich tussen de defensie door en schoot hard over de keeper heen raak. Hij maakte er ook nog 3-0 van. Een voorzet van Alain kwam via de kluts via het hoofd van Tom voor de voeten van Jesper die de bal tegen de touwen roste.

De wedstrijd was wel gespeeld, maar nog niet voorbij qua gebeurtenissen. Sander Smeets kwam verkeerd in de kluts terecht bij een hoge bal en moest ook met een enkelkwetsuur het veld verlaten. Freek Timmermans kon hierdoor ook na een aantal jaar zijn rentree maken onder lat als invaller en hield met enkele reddingen netjes de nul. Jurre Driessen mocht invallen en zijn debuut maken. Mechelen deelde vooral nog een aantal zinloze schoppen uit en kreeg daardoor onder meer nog 2x rood (2x geel). Eindstand 3-0 dus 3 punten maar vooral weer enkele blessures ‘rijker’. Het wordt er zo niet makkelijker op helaas.

Vrijdag komt Zwart Wit op bezoek om 20:00 met aansluitend in de kantine een carnavalsavond. Zie ook de pamflet elders op de Facebook pagina.

Door Michel van Dinther/RKVV Voerendaal en ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno