SV  Abdissenbosch winnaar van Landgraafse derby.

Na vele weken van inactiviteit mocht SV Abdissenbosch eindelijk weer  aan de bak. Meteen stond een van de hoogtepunten van het jaar, de derby tegen Rimburg  op het  programma. Vanwege de intense regenval van de afgelopen week was het veld op sportparke “de Lelie” helaas onbespeelbaar en moest uitgeweken worden naar de accommodatie van  UOW.

Onder erbarmelijke weersomstandigheden  werd om 14.30 gestart onder het toeziend oog van enige echte supporters , die de storm en regen getrotseerd hadden . SV abdissenbosch startte geconcentreerd en wilde snel scoren .  Na een geplaatst schot van Dylan Luit in de 10e minuut, dat door de keeper niet goed gepareerd kon worden, was Noah van Horssen er als de kippen bij om 1-0 te scoren.

De trainer van Rimburg greep hier na snel in en bracht Jeffrey Stuart in het veld. Deze wissel had een enorme invloed op het verdere wedstrijdbeeld in de eerste helft.  Abdissenbosch raakte de grip volledig kwijt, ook mede door het matig anticiperen op de  harde wind ,en het ontbreken van wedstrijdritme. Rimburg maakte het Abdissenbosch  knap lastig en creëerde diverse kansen, die gelukkig niet benut werden.  Met een geflatteerde 1-0 ruststand zochten de drijfnatte en verkleumde spelers de kleedlokalen op.

Na de rust tapte Abdissenbosch uit een ander vaatje. Er werd agressiever gespeeld en er was een betere balans op het middenveld.   In de 60e minuut werd door Jarno Michorius goed geanticipeerd op een dieptepass van Mitchel Reinders .  Diens voorzet werd door Noah op prima wijze afgerond. Deze 2-0 brak  het verzet van Rimburg.  De thuisploeg kreeg steeds meer de overhand.

In de 77e minuut scoorde Noah de 3-0 na prima voorbereidend van de sterk ingevallen Quintin Rosenau. Daarna verzuimde  men de score verder uit te breiden na grote kansen voor Jarno (paal) , Quintin  en Mike Hanssen.   De sportieve derby eindigde dan ook in 3-0.

Door deze uitslag behoudt men de aansluiting met Amstenrade. Volgende week wacht de zware uitwedstrijd bij Daalhof.