Geen Help Hulp boekje van de gemeente Brunssum gekregen?

In de tweede helft van februari 2022 krijgt ieder huishouden in Brunssum een boekje van de gemeente, de Help Hulp. De Help Hulp is een boekje voor iedereen die vragen of zorgen heeft. Over geld en inkomen. Over gezondheid en zorg. Over opvoeden en opgroeiende kinderen

Het boekje geeft antwoorden op vragen als:

– ik heb schulden en weet niet wat te doen.
– kom ik in aanmerking voor een aanvulling op mijn minimuminkomen?
– ik maak me zorgen over de ontwikkeling van mijn kind.
– ik heb weinig inkomen en daardoor geen geld om mijn kind te laten sporten of lid te maken van een vereniging.

De juiste plek. Veel mensen lopen rond met deze en andere vragen over inkomen, zorg en opvoeding, maar weten vaak niet waar ze terecht kunnen voor antwoorden.

De Help Hulp helpt bij het zetten van de eerste stap om hulp te vragen, op de juiste plek, met het juiste telefoonnummer. Dat kan bij de gemeente zijn, of bij één van de maatschappelijke partners waarmee de gemeente samenwerkt.

De Help Hulp verschijnt dit jaar voor de tweede keer, na een eerste uitgave in 2021. De editie 2022 is geactualiseerd en uitgebreid. De Help Hulp is digitaal te raadplegen, op de website van de gemeente (www.brunssum.nl/helphulp). Maar ieder huishouden krijgt thuis ook de Help Hulp op papier bezorgd.

Heeft u geen Help Hulp gekregen? Exemplaren liggen ook in de gemeentewinkel. Krijgt u het boekje liever thuisgestuurd? Stuur dan een e-mail naar gemeente@brunssum.nl.

 

Geef een reactie