Roda JC verliest uitwedstrijd tegen Excelsior Rotterdam

Roda JC Kerkrade heeft op bezoek bij Excelsior Rotterdam voor het eerst sinds 22 november 2021 weer een competitiewedstrijd verloren. In Kralingen kwamen de Limburgers een 2-0 achterstand met rust niet meer te boven.

Onder het toeziend oog van een goed gevuld uitvak kwam het eerste gevaar deze wedstrijd van de thuisclub. Na balverlies van Davy van den Berg kon Thijs Dallinga overnemen. Zijn pass kwam bij Mats Wieffer, maar het schot van de middenvelder kon gekeerd worden door Rody de Boer. Aan de andere kant liet Roda JC zich zien via Patrick Pflücke, maar zijn poging werd geblokt. Na ruim tien minuten spelen was de uitclub weer gevaarlijk. Een hoekschop van Pflücke kwam bij Dylan Vente. De spits bedacht zich niet en schoot meteen op doel. In de drukte werd de bal gekraakt, waardoor doelman Stijn van Gassel makkelijk kon oprapen.

Aan de andere kant scoort Excelsior wel. Reuven Niemeijer kopte een voorzet van Marouan Azarkan langs De Boer binnen. Na ruim 25 minuten spelen werden de zorgen voor de ploeg van Jurgen Streppel vergroot. Een schot van Thijs Dallinga werd nog gekeerd door De Boer, maar in de rebound kon Azarkan de 2-0 maken. Niet veel later pakt de doelman van Roda JC een poging van Kenzo Goudmijn waarmee hij de 3-0 voorkwam. Na ruim een halfuur gespeeld te hebben in Rotterdam was Roda JC dichtbij de aansluitingstreffer. Pflücke probeerde het vanuit de tweede lijn, maar de Duitser zag zijn schot gekeerd worden door Van Gassel.

Kort voor rust was Roda JC twee keer dicht bij de 2-1. Beide pogingen waren van Daryl Werker. De eerste kopbal ging tegen doelman Van Gassel op, de tweede over het doel van Excelsior.

Na rust kwamen de Limburgers sterk uit de kleedkamer. Een afstandschot van Davy van den Berg spatte op de lat uiteen en uit een hoekschop kopte Vente voorlangs. Na een klein kwartier gespeeld te hebben in de tweede helft was Roda JC gevaarlijk via twee standaardsituaties. Een vrije trap van Pflücke werd ternauwernood tot hoekschop verwerkt en uit deze corner kopte Richard Jensen over.

Niet veel later was de thuisclub gevaarlijk. Een voorzet van Niemeijer was net te scherp voor Dallinga, die met het hoofd niet bij de bal kwam. In de 66e minuut voorkwam De Boer op knappe wijze een grotere achterstand voor Roda JC. Een afstandschot van Niemeijer werd door de doelman over het doel getikt. Met nog een kwariter op de klok kregen de bezoekers twee mogelijkheden kort na elkaar. Pflücke probeerde het van binnen het strafschopgebied, maar zijn schot werd geblokt. De bal kwam hierna voor de voeten van Robert Klaasen, maar ook zijn poging kwam niet tot het doel van Excelsior.

Niet veel later voorkwam De Boer met een sterke redding de 3-0. Aan de andere kant was er ook een hoofdrol voor de doelman. Van Gassel voorkwam de aansluitingstreffer van Van den Berg. Ook in de extra speeltijd werd er niet meer gescoord door de ploeg van Jurgen Streppel, waardoor Roda JC voor het eerst sinds 22 november 2021 weer een competitiewedstrijd verliest.