Onthulling projectbord Open Club Klimmen

Op woensdag 9 maart onthulde de gemeente Voerendaal het projectbord van de Open Club Klimmen. Dit moment staat symbool voor de samenwerking tussen de partners IBA Parkstad, Provincie Limburg, Stadsregio Parkstad, ontwerppartners, bouwpartners en alle deelnemers van de Open Club Klimmen. Hiermee brengen we als partners de filosofie van Open Club Klimmen tot uitdrukking: Samen zijn we één gemeenschap die verbindt, verrijkt en verenigt.

Op het bouwbord is te zien hoe Open Club Klimmen eruit komt te zien. De Open Club Klimmen is ontstaan vanuit de noodzaak om een moderne voorziening voor Klimmen en omgeving te ontwikkelen. In de Open Club worden verschillende partijen gehuisvest. Zo kan iedereen blijven sporten op een prima accommodatie, kunnen de jongeren in Klimmen naar een moderne school en is er zorg om de hoek beschikbaar. Naast de eigen activiteiten, werken verenigingen, onderwijs, ondernemers en zorgaanbieders ook gezamenlijk aan een betere toekomst. Met dit project geeft de gemeente aan dat leefbaarheid hoog in het vaandel staat in Voerendaal. Wethouder Ruud Braun: “Open Club Klimmen wordt een plek waar alle inwoners van Klimmen, van jong tot oud, zich kunnen ontwikkelen en elkaar kunnen ontmoeten en samen met de partners het nieuwe kloppend hart van Klimmen laten ontstaan.”

Sportactiviteit. We staan graag stil bij dit moment met onze partners maar ook zeker met onze burgers. Want samen gaan we op weg naar een gezond, sociaal en gelukkig Klimmen. Daarom vond er tegelijkertijd ook een bijzondere sportactiviteit plaats op de sportvelden van VV Hellas voor de jeugd van Klimmen.

Geoachen is helemaal in én past zeer goed bij de doelstellingen van de Open Club Klimmen. Om de Open Club meer tot leven te brengen daagt de Gemeente Voerendaal daarom iedereen uit om samen met ons de ultieme geocache te bedenken. Niets is daarin te gek. Iedereen mag meedoen en een mooie schattenjacht rondom het gebied van de club uitstippelen. Om uiteindelijk dé ultieme schat van Klimmen te vinden. Op een bijzondere plek, ergens in de buurt van Open Club Klimmen. Kijk voor meer informatie op www.openclubklimmen.nl.

 Het project Open Club Klimmen wordt mede mogelijk gemaakt door IBA Parkstad, Provincie Limburg, Stadsregio Parkstad en INNOVO.

Foto Stan Keulen

Geef een reactie