Bekkerveld vrouwen blijven ongeslagen met 0 verliespunten na winst op directe concurrent Orion vr1.

Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Gisteren stond de topper op het programma in Heerlen tussen het ongeslagen koploper Bekkerveld vr1 en nummer 2 Orion vr1 uit Nijmegen.

De omstandigheden waren perfect een heerlijk temperatuurtje lekker zonnetje waarbij de aftrap kon beginnen om 11.05 uur.

Vanaf minuut 1 waren het de vrouwen van Bekkerveld die domineerde op het veld. Dit resulteerde voor vele mogelijkheden maar in de 30e minuut was het pas raak. Na goed druk zetten van Bekkerveld was het Mirthe Kleijnen de bal veroverd met een goede steekpass op Kelly Simon 1 op 1 voor de keepster zet en die heel rustig blijft voor de goal en de 1-0 op het scorebord zet voor de dames van Bekkerveld. Na dit doelpunt veranderde het spelbeeld niet en vergat Bekkerveld score uit vergroten waardoor dit ook de ruststand was.

Na rust was het snel raak binnen 4 min was daar de 2-0 van Kelly Simons die na aangeven van Kyona Lacroix hele defensie omspeelt en zeer rustig de 2-0 op het scorebord zet. Bekkerveld bleef gretig naar doelpunten en dit resulteerde dan ook in de 3-0 in de 60e minuut door Noortje Muermans die na goed aangeven van Kelly Simons snoeihard de bal tegen het net krijgt.

Na dit doelpunt waren er veel meer mogelijkheden op meer maar mocht niet baten. Het was in de 75e min voor het eerste keer dat Orion gevaar stichtte voor het doel van Bekkerveld. Niet veel later na deze enorme kans van Orion was het toch raak in de 80e min van het Fien van den Borgh die voor Orion de 3-1 op het scorebord zet. Orion probeerde slotfase nog wat te forceren maar Bekkerveld stond tijdig op waardoor 3-1 ook de einduitslag is.

Door deze overwinning blijven de vrouwen van Bekkerveld ongeslagen en zetten concurrent Orion op grotere achterstand en verstevigen de koppositie.