Hoofdmenu

ZWAARBEVOCHTEN ZEGE VAN WDZ 1

 

Beide team startten met duidelijk offensieve bedoelingen. In de 8e minuut kwam de eerste grote kans voor de gasten. Een kopbal na een scherpe voorzet vloog rakelings langs de paal. In de directe tegenaanval verscheen Jop Bleijlevens alleen voor de keeper, maar hij schoot tegen de laatste aan.

In de 41e minuut liet Marc Schröder de hele Hoensbroek defensie zijn hielen zien en schoot hij de bal hard in de verre bovenhoek. WDZ kon gaan rusten met een 1-0 voorsprong.

Tegen het uur leek de thuisploeg de grip op de wedstrijd te verliezen. Veel balverlies en de nodige duels gingen verloren. In de 58e minuut kwam de gelijkmaker na een fraai uitgespeelde aanval. Twee minuten later lag de bal op de stip vóór WDZ keeper Bas de Vreede. Hij hoefde echter niet in te grijpen, want de bal werd keihard op de lat geschoten.

Hierna trok WDZ het initiatief weer naar zich toe. Het doel van de gasten werd onder druk gezet en in de 82e minuut kwam de beloning. Uit een corner kopte Jop Bleijlevens de bal in de kruising. De thuisploeg gaf niks meer weg en behaalde zodoende een kostbare overwinning.

Door Huub Schepers en Foto’s: René Flekken.

voor meer foto’s klik op deze link.