Zeer matig duel eindigt in een gelijk spel voor FC Landgraaf

Op zondag 13 maart stond het tweede duel van de week voor FC Landgraaf op het programma. Ditmaal de uitwedstrijd bij SVME. Op een zeer groot en moeilijk bespeelbaar veld volgde een slordige wedstrijd van beide kanten waar niemand echt aanspraak mocht maken op de overwinning.

De eerste helft begon zeer open maar met name FC Landgraaf had moeite om de bal meerdere keren van voet tot voet te laten gaan. SVME had iets meer balbezit en creรซerde twee kansen. Een kopbal uit een voorzet belandde op de paal en een afgeslagen bal uit een corner kon goed worden gered door doelman Tim Mohnen. Aan de andere kan kreeg Tom Smeets een schietkans van punt 16 en had Daan dela Haije na een individuele actie misschien wel een prnalty verdiend. Beide ploegen kwamen echter niet tot scoren. Ruststand 0-0.

Na rust kwam FC Landgraaf als de iets betere ploeg uit de kleedkamer en werd met name over de linkerkant enkele keren gevaarlijk. Zo werd de bal laag voorgetrokken na een sterke actie van Jasper Braad en kwam Rick Schmitz tot een poging die helaas over ging. Daarna nam de thuisploeg weer iets meer het initiatief en werd dreigender zonder echt kansen te creรซren. Uit het niets kreeg SVME een penalty na 70minuten spelen; Marc Meijboom wilde een bal wegwerken van punt 16 en de aanvaller van SVME liep ervoor en liet zich slim vallen. Toegegeven werd ook door menig speler van de thuisploeg dat de penalty wel goedkoop werd gegeven. Het deed echter niks af aan het feit dat deze uitstekend benut werd 1-0. Amper vijf minuten later stond het alweer gelijk. Een schitterende vrije trap van Raul Erkens belandde van zo’n 20meter in de kruising; 1-1. Daarna golfde het spel nog op en neer maar het was duidelijk dat beide ploegen moeite hadden met het veld en de wedstrijd van donderdag nog in de benen voelden. Eindstand 1-1.

Komende week kan FC Landgraaf de rust goed gebruiken en staat er pas zondag weer de volgende wedstrijd op het programma. Dan volgt de thuiswedstrijd tegen SV Simpelveld. We hopen iedereen weer te mogen ontvangen op Park Heigank.

Fotoยดs en tekst Jos Steinen

Geef een reactie