Hoofdmenu

STERKE WEDSTRIJD WDZ VROUWEN

FC Kerkrade-W VR 1 – WDZ VR 1 0-4 (0-2) Het begin van een spannende en misschien wel beslissende reeks met achtereenvolgens FCKW – vv Schaesberg – LHC/UOW – Sportclub ‘25/Simpelveld – RKHBS en Rood Groen LVC.

In Kerkrade werden we opgewacht door een heerlijk morgenzonnetje en een verbeten vrouwenteam van Kerkrade West. De uitslag doet misschien anders vermoeden, maar het kwam niet vanzelf aanwaaien. Weliswaar had WDZ een groot veldoverwicht, maar de vrouwen uit Kerkrade waren niet van plan om zich zonder slag of stoot over te geven.

Met name de voorwaartsen Eva, Esmee, Dajana en Shayenna vochten menig fel duel uit. Met felheid  probeerden de gastvrouwen het spel van WDZ te ontregelen en meer zat er vandaag eigenlijk ook niet in voor de vrouwen van FCKW. De enige angel – de technisch vaardige Nikki Klein – werd vakkundig aan banden gelegd door Maud. De slordige lange bal werd steeds door de WDZ  defensie onderschept en op deze manier kon de thuisploeg dan ook geen vuist maken. De aanvallende wapenfeiten van FCKW bleven beperkt tot welgeteld twee schoten op doel en twee hoekschoppen in de hele wedstrijd!

Daarentegen werden er door WDZ volop kansen gecreëerd en als het vizier echt op scherp had gestaan, dan was de uitslag nog hoger uitgevallen. Na 10 minuten opende Charisse de score met een knap schot. Esmee zorgde na een goede combinatie voor de 2-0. Dat was tevens de ruststand.

Na rust veranderde het spelbeeld niet en bleef WDZ dominant. Eva zorgde voor de 3-0 en 4-0 en vooral het laatste doelpunt was een beauty. Esmee werd in de diepte aangespeeld aan de rechterkant, dribbelde naar de achterlijn en gaf een perfecte voorzet op de goed doorgelopen Eva die de bal lekker inkopte.

Weer is er een horde genomen en geen tegendoelpunt geïncasseerd! Volgende week wacht Vv Schaesberg.

Tekst: André Hall en Foto: WDZ Vrouwluuj