Hoofdmenu

Heerlens blaasmuziekfestival Brass Fest Forever brengt twee muziekwerelden samen

Welke hiphop-producer maakt een beat op nummer Herriemenie Miserabel?

In popmuziek is alles mogelijk, ook het verenigen van genres die ver uit elkaar staan. Via het muziektraject BOMB brengt het nieuwe Heerlense festival Brass Fest Forever de werelden van hiphop en blaasmuziek samen. Het festival roept Limburgse hiphop-producers op om van een nummer van Herriemenie Miserabel een nieuwe beat te maken. De beste inzendingen worden voorzien van een rap en uitgevoerd tijdens het festival.

Beyoncé deed het eerder: de sample van de Chi-Lites in ‘Crazy In Love’ verenigde blaasmuziek en hiphop. Maar ook bekende acts als Delinquent Habits en Youngblood Brass Band brengen brass en blaasmuziek samen. Met dat in het achterhoofd start het Heerlense blaasmuziekfestival Brass Fest Forever een nieuw creatief traject voor hiphop-producers en rappers, “BOMB”!

BOMB
“BOMB” staat voor ‘Blaas Op Mijn Bars’, een traject waarin jonge makers worden uitgedaagd een cross-over te realiseren tussen blaasmuziek en hiphop. Het traject trapt af met een wedstrijd voor muziek-producers. Zij nemen het tegen elkaar op met een vooraf samengestelde samplekit. In deze samplekit zitten geluiden van een blaasmuziek-nummer ‘Memorabel’, geschreven door Axel Lindelauf, Heerlenaar en bekend van o.a. Volumia! Het nummer is uitgevoerd door de Heerlense Herriemenie Miserabel. Limburgse hiphop-producers bewerken de samples tot een eigen beat. Aan de wedstrijd, die wordt georganiseerd i.s.m. hiphop-platform Own Zone Music, is behalve een geldprijs van 250 euro voor de beste en meest creatieve beat ook een na traject gekoppeld. Tijdens een schrijverskamp begin juni gaan producers, rappers samen met Miserabel een weekend aan de slag. De deelnemers worden gecoacht en begeleid door experts uit het werkveld om nieuwe connecties te leggen, kennis te vergaren en zich buiten hun comfort zone te bewegen.
Meer informatie over de wedstrijd staat op de websites van Brass Fest Forever en Nieuwe Nor. Geïnteresseerde producers kunnen zich inschrijven via deze link tot en met woensdag 23 maart 12:00 uur. Deelnemers krijgen de samplekit toegestuurd. De beste drie beats zullen op 8 april tijdens een binnen-editie van Brass Fest Forever in de Nieuwe Nor voor het eerst te horen zijn.

logo: Brass Fest Forever« (Vorig nieuwsbericht)