Foto’s®ParkstadActueel/Lucho Carreno

Het heeft even geduurd maar in het 3e seizoen in de 2e klasse hebben de vrouwen van Schaesberg hun eerste doelstelling behaald.

Doordat de vorige twee seizoenen niet werden afgemaakt door Corona moest het dan in het 3e seizoen gebeuren. Doelstelling was om minimaal 25 punten te halen. Daarmee ben je normaal gesproken in  een seniorencompetities veilig. Een doelstelling die dus al 3 jaar stond maar dit seizoen dan eindelijk behaald is.

Na een mooie wedstrijd tegen Leveroy die een 4-2 overwinning opleverde staat de puntenteller nu op 27 punten. En er zijn nog voldoende wedstrijden te spelen Om er nog meer uit te halen. De wedstrijden tegen Leveroy zijn meestal niet makkelijk zeker niet nu de gasten weg willen blijven uit de strijd om de nacompetitie voor klassenbehoud.

Maar de thuisploeg begon goed en sterk een duidelijk overwicht.

In de 14e minuut resulteerde dit in een prachtige aanval via Melanie en Aniek die Maran in stelling brachten. Met een mooie beweging ontdeed deze zich van haar tegenstander en schoot raak. 1-0.

Slechts vier minuten moest men wachten op het volgende doelpunt.  Nu schoot opnieuw Maran de bal in het netje. 2-0. Leveroy probeerde wel maar kwam er niet echt aan te pas.  Tot de 24e minuut de eerste de beste aanval van de bezoekers tot een hoekschop leidde en deze direct werd binnen gekopt. 2-1.

Opeens was het vloeiende weg, slordige passes en verkeerde keuze brachten Leveroy terug in de wedstrijd. Na rust hetzelfde spelbeeld als in het begin van de 1e helft. Schaesberg beter en sterker. Een goede aanval werd door een speelster van de bezoeker in haar eigen doel gewerkt. 3-1 en daarmee leek de wedstrijd beslist.

Het mooiste doelpunt was misschien wel de 4-1. Deze werd van achteruit helemaal uitgespeeld waarna Melanie de mee opgekomen Jess de kans bood om te scoren.  Jess liet zich dit kansje natuurlijk niet ontnemen.

Opnieuw een hoekschop en opnieuw niet opletten leverde de tweede treffer van de bezoekers op. 4-2.  Daar bleef het bij in deze wedstrijd. Prima wedstrijd van Schaesberg.

Volgende wedstrijd Wittenhorst thuis over veertien dagen.