Hoofdmenu

KVC Oranje kopje onder in Maastricht

KVC Oranje is op bezoek bij vv Maastricht-West kopje onder gegaan. De ploeg van trainer Paul van Putten verloor in de provinciehoofdstad met 2-0. Het duel stond vooraf geafficheerd als een topper, in de praktijk werd het dat niet. Althans het voetbal was niet top, wel bleef het lang spannend. Een cruciale rol bij de thuisclub speelde Danny Schreurs, met een treffer (1-0) en een assist, die de 2-0 inluidde.

Het veld in Sportpark West zag er van buitenaf verlokkelijk uit. In de praktijk bleek echter dat de harde mat het de acteurs niet eenvoudig maakte. De snelle 1-0 voor thuisclub Maastricht-West kwam dan ook niet voort uit een vloeiende combinatie. Thomas Adam mocht halverwege de KVC Oranje-helft aan de linker kant een vrije trap nemen. Hij bereikte Danny Schreurs die bij de tweede paal van dichtbij volkomen ongehinderd mocht inkoppen. Dat deed hij fraai, in de rechter bovenhoek: 1-0. Op de vraag na afloop of dat te danken was aan zijn eigen kwaliteiten of aan zwak verdedigen in de KVC-defensie, luidde zijn reactie: ,,Beide. In ieder geval, iemand moest mij dekken, maar die jongen werd weggeroepen.”

Op dat moment waren er onder leiding van de gehele wedstrijd prima leidende scheidsrechter Rob Steffanie amper zes minuten gespeeld. KVC Oranje moest in de achtervolging. Niet gemakkelijk, zker in de wetenschap dat in de heenwedstrijd in Bleijerheide Maastricht-West het grootste gedeelte van de wedstrijd de bovenliggende partij was geweest en met 3-1 had gewonnen, en men nu zelf niet helemaal compleet was. Toch bleken de zaken deze keer wat anders te liggen. Een hard werkend KVC Oranje was in het veldspel niet de mindere van Maastricht-West en kwam in het eerste bedrijf een aantal keren dreigend opzetten in de zestien van de thuisclub. Joey Niesters en Bob Roberts waren dicht bij de gelijkmaker, maar Niesters kwam op aangeven van Chris Frauenrath een teenlengte tekort en Bob Roberts kopte uit een vrije trap van Joey Niesters vanaf rechts bij de tweede paal naast de veste van thuisclubgoalie Stan Heynen. Maastricht-West liet in het eerste bedrijf nog één mooie actie noteren. Een pegel van ruim 25 meter van de voet van Jim Benincasa ging richting de linker bovenhoek, maar doelman Lars van der Weide redde bekwaam, ten koste van een hoekschop die verder niets meer opleverde.

Na de hervatting moest KVC Oranje dus verder met op zoek te gaan naar de gelijkmaker. De ploeg vocht voor wat zij waard was, maar echt gevaarlijk werd het niet. De verdediging van de thuisclub gaf geen krimp en wist eventueel gevaar vroegtijdig te voorkomen. De gelijkmaker kwam er dus niet. Integendeel, halverwege het tweede bedrijf kwam de 2-0 op het scorebord. Een counter lag eraan ten grondslag. Danny Schreurs bood -de net voor Lorenzo van der Venne ingevallen en mee opgekomen- Gabriel Balliu een uitgelezen mogelijkheid aan. Balliu wist er wel raad mee: hij schoot hard en droog binnen: 2-0.

KVC Oranje bleef vechten voor een beter resultaat. Uit een vrije trap van Jordi Schmitz schoot Ben Vloeberghs mooi richting thuisclubveste, maar doelman Stan Heynen redde bekwaam. Een eventueel doelpunt overigens zou geen goedkeuring hebben gekregen van scheidsrechter Rob Steffanie. Hij had buitenspel geconstateerd. Zodoende bleef het bij 2-0. De meest effectief spelende ploeg had gewonnen, niet onverdiend. Danny Schreurs verwoordde het als volgt: ,,De verhoudingen in het veld waren, zo schat ik het in, fity-fifty. Wij scoren twee keer, zij niet, dat was het verschil.”

En Martijn Sangen, normaliter aanvoerder van oranje-wit, maar nu geschorst op de vraag of Maastricht-West (veel) beter was geweest: ,,Nee, qua veldspel waren we niet de mindere, maar we hadden meer druk moeten uitoefenen op hun achterste linie en de doelman. Daar lagen kansen.”

Komende zondag ontvangt KVC Oranje de ploeg van Roger van Eijk, Heksenbergg-NEC, koploper in de tweede periode. Maasticht-West speelt donderdag thuis tegen FC Landgraaf en is zondag te gast bij WDZ in Bocholtz. Allemaal affiches om naar uit te kijken.

ArchiefFoto’s®ParkstadActueel/Lucho Carreno« (Vorig nieuwsbericht)
(Volgend nieuwsbericht) »