Hoofdmenu

rkvv Voerendaal wint thuis van Rood Groen LVC’01

Foto’s®ParkstadActueel/Lucho Carreno

voor meer foto’s klik op deze  link.

Na de onfortuinlijke nederlaag vorige week bij Vaesrade, was het vandaag tijd voor de thuiswedstrijd tegen Rood Groen. We hadden nog steeds de nodige personele problemen, maar ook de gasten hadden niet al hun sterkhouders erbij. De ploeg uit Lemiers leek te zijn gekomen voor een puntje want bij tijd en wijlen stonden ze met 11 man binnen 25 meter van de eigen goal. Dit zorgde voor veel balbezit aan onze kant en leverde ook diverse kanten op.
Zo schoot Coen Schlösser een vrije trap hard naast, schoot Jim Mijnes voorlangs na goed terugkoppen van Alain Crutzen en kon laatstgenoemde ook niet hard genoeg schieten bij een eigen inzet. Daarnaast zagen Coen en Alain nog een schot over zeilen en werd een schot van Jesper Senden gered door de doelman. In blessuretijd werd het nog even spannend maar Freek Timmermans wist te redden bij de eerste kans van de tegenstander.
Na de pauze een vergelijkbaar spelbeeld, maar wat minder mogelijkheden. We wisten gelukkig nu wel te scoren: een goede voorzet van Jesper werd door Jurre Driessen in de dropkick van dichtbij afgerond, 1-0. Een kopbal van Coen uit een corner was bijna de 2-0 maar de bal ging er niet in. Rood Groen probeerde nog langszij te komen.
Ze werden hierbij nog 2x gevaarlijk. Een voorzet door de vrijstaande speler over gekopt en vlak voor tijd wist Freek een vrije trap te keren. Hij tikte de bal hierbij tegen Kai Ruitenbeek aan die de bal op een minder fijne plek kreeg, maar gelukkig was de rebound voor ons en bleef het bij 1-0.
Een fijne en zeer welkome overwinning met het oog op de topper dinsdag thuis tegen RKHBS om 20:00 uur.
Door Michel van Dinther


« (Vorig nieuwsbericht)
(Volgend nieuwsbericht) »