Fortuna Sittard heeft zondagmiddag met forse cijfers verloren van titelkandidaat PSV: 5-0.

Aan Eindhovense zijde was Eran Zahavi de grote uitblinker, hij scoorde zelf in de eerste helft en was bij de voorbereiding van de andere twee treffers van de thuisclub in de eerste helft betrokken. De Sittardse formatie wist daar weinig tegenover te zetten.

PSV had duidelijk zelfvertrouwen geput uit de royale (Europese) zege op Kopenhagen deze week, vanaf de eerste minuut werd Fortuna Sittard vastgezet op eigen helft. Na zes minuten spelen zorgde Mauro Júnior voor het eerste gevaar. Met zijn uithaal vanaf de rand van het strafschopgebied dwong hij Fortuna doelman Yanick van Osch tot een fraaie redding.

Vier minuten later was de voorsprong van PSV toch een feit. Mario Götze produceerde vanaf links een voorzet op maat richting Eran Zahavi, deze kopte hard in. Van Osch redde opnieuw, in de rebound wist Philipp Max vanuit een moeilijke hoek toch het doel te vinden: 1-0. Na de vroege achterstand kreeg Fortuna Sittard toch wat meer grip op de wedstrijd, zonder overigens zelf gevaarlijk te kunnen worden. De fans van de thuisclub werden allengs rustiger, verdere grote kansen voor PSV bleven vooralsnog uit.

Zes minuten vóór rust zorgde knullig balverlies van Fortuna voor een opleving van de thuisclub op en rond het veld. De thuisclub nam de bal over en na een dubbele combinatie tussen Zahavi en Ritsu Doan rondde de laatste beheerst af: 2-0. Twee minuten later was ook al de derde treffer van de thuisclub een feit, Zahavi schatte een fraaie voorzet van Mauro op waarde in en kopte van dichtbij in: 3-0. De wedstrijd was definitief gespeeld.

In de tweede helft bleef PSV domineren en kon Van Osch zich opnieuw enkele malen onderscheiden in het doel. Met name zijn redding op de kopbal van Érick Gutiérrez mocht er zijn. Na zeventig minuten meldde Fortuna zich voor het eerst écht gevaarlijk voor het doel van Joël Drommel. Lisandro Semedo schoot de bal van zo’n twintig meter buiten bereik van de keeper op de paal. In het slotkwartier kon de thuisclub de score nog met twee doelpunten uitbreiden. Na opnieuw zeer slordig uitverdedigen aan de kant van Fortuna scoorde invaller Bruma de vierde treffer van de middag. Acht minuten vóór het einde van de wedstrijd scoorde een andere invaller, Carlos Vinicus, op aangeven van Joey Veerman: 5-0.